Eu cred ca dupa ce murim spiritul nostru se reincarneaza. Nu stiu daca la nesfarsit dar cu siguranta nu avem doar o singura viata. Cine a creat acest sistem stie ce face.
E amuzant... ateii nu cred ca cineva a creeat un sistem anume si nici nu am intalnit ateu care sa creada ca dupa moarte exista o alta viata sau alte universuri Astea sunt toate conspiratii religioase Reincarnarea in sine vine tot dintr-o religie (cred ca budhista daca nu ma insel).
Un ateu gandeste in urmatorul fel: m-am nascut in urma actului de "iubire" intre mama si tata (un proces pur chimic). M-am nascut... acu'noh trebuie sa traiesc pana mor si punct. Moartea creierului fiind moartea tuturor amintirilor si a existentei tale.
Atunci cand te gandesti la spirit, reincarnare etc. deja nu mai vorbim de ateism. Religia aduce la pachet spiritul, spiritul sfant, diavolul si toate astea.
Eu unul cred in reincarnarea sufletului dupa moarte.
Tocmai de aceea cand moare un om se naste altul. Asta se intampla tot timpul.
Poate nu ai citit toată întrebarea dar am spus "pentru atei". Totuși apreciez timpul dat pentru răspuns și vin și eu cu un răspuns.
SUNT ATEU. Dar eu nu sunt un fanatic, pentru mine definiția ateismului este de a fi liber, fără a fi tras în jos sau sus de o religie. Poate ai cunoscut doar atei de tip fanatic care când aduci vorba de religie îi cresc nervii instant, nu, pur si simplu am vrut o discuție cu cineva ca mine, să debatem un subiect serios...
Nu s ateu da nici n am atat optimism in mine sa cred ca o sa mai am o viata dupa asta.
anonim_4396 întreabă:
melyyy întreabă: