| Criissuu a întrebat:

Am 15 ani, 1, 56 si 48 kg. Credeti ca sunt grasa pentru anii mei? Eu as vrea sa mai slabesc putin + ca am si burta. Daca puteti spuneti-mi o dieta si ceva exercitii de facut pentru a slabi. (apropo. nu prea am timp se fac toata ziua exercitii pentru ca trebuie sa invat pentru scoala ca am si examenele )

Dau funda happy

7 răspunsuri:
| DeeaLoveAngels a răspuns:

Nu, nu cred ca esti grasa pentru anii tai, cred ca esti foarte bine din punct de vedere al kilogramelor. Fata fara burta nu exista, in afara de cele care nu mananca mai nimic niciodata. Daca vrei sa te menti, poti cauta pe internet exercitii usoare de yoga. Te ajuta. Sper ca ti-am fost de folos.

| MenInShadow a răspuns:

Eu la 15 ani, am 78 kg si nu-s gras.
Totul tine de cat de facut/facuta esti. Daca ai "burta" nu inseamna ca esti grada... adica asta inseamna, dar daca slabesti nu rezolvi problema ci doar slabesti prea rau, si dupa se duci si frumusetea.
Cel mai bine ar fi sa te apuci de niste exercitii, ai vazut fetele care se duc la sala, alea nu slabesc, alea fac exercitii si ai vazut cum sunt.
Te interesezi pe net ce fel de abdomene sa faci sau ce alte exercitii, si gatawinking

| Angelique a răspuns:

Inceteaza sa te mai evaluezi, sa te mai inspectezi si sa cauti defecte la corpul tau; Cultiva prin orice mijloace increderea in propria persoana (este secretul absolut al succesului, in orice domeniu), repeta-ti mereu formulele magice: „ma simt bine in pielea mea!", „pot, sunt capabila!", „sunt puternica, sunt in stare sa faca asta!"; Fii toleranta cu trupul tau. Impaca-te cu tine, accepta ceea ce esti. Te vei simti mult mai bine. Daca asta nu te ajuta, iata aici o dieta:
1. Marimea unei portii
Cât este o porție, o servire?
Un lucru foarte important pe care trebuie să-l cunoști este mărimea unei porții normale, cât e-n regulă să mănânci în mod normal.

Am observat că se vorbește des despre porții normale în diete, dar adesea se omite explicarea clară a ceea ce înseamnă cu adevărat o porție.
De pildă, o porție normală de pește sau de carne ar trebui să fie egală cu mărimea unui… pachet de cărți de joc.
O porție normală din orice altceva mănânci tu ar trebui să încapă în mâna ta. Teoretic, ar trebui să poți cuprinde porția cu palma.
Și, cel mai important aspect, când te simți sătulă, plină… oprește-te! Nu te forța să mănânci tot ce a mai rămas pe masă.
Ascultă-ți corpul și-ai să știi când să te oprești căci zicala populară cu dacă nu mănânci totul din farfurie, vei avea nevastă/soț urât(ă) e un mit (fals).
2. Mananca 6 mese pe zi
Mănâncă 6 mese mai mici pe zi în loc de 3 mese mari și late.
Cu cât mănânci mai des, cu atât mai puțin vei simți senzația de foame înainte meselor mari. Prin urmare, dacă mănânci puțin, dar mai des, nu vei fi tentată să te umpli când pui mâna pe mâncare.
Dacă programul nu îți permite chiar 6 mese, atunci e-n regulă și cu 5 mese pe zi. Așa, între cele 3 mese principale, vei ciuguli câte ceva și foamea nu o să-ți mai dea târcoale. Câteva ouă fierte, o bucățică de piept de pui sau o salată – iată câteva exemple numai bune de pus în practică. Sau, dacă te preferi un iaurt sau fructe, asigură-te că le consumi după salată sau după gustarea care conține cele mai multe proteine.
3. Mananca Incet
Mănâncă încet dacă vrei să slăbești mai repede.
Organismul nostru nu înregistrează instant când suntem sătui. El are nevoie de aproximativ 15 – 30 de minute până când decide dacă este sătul, plin.
Mâncând încet te asiguri că nu te umpli cu mâncare chiar fără să vrei.
De asemenea, saliva conține câteva enzime care acționează asupra mâncării în timp ce mestecăm ajutând la crearea bolului alimentar. Deci, cu cât mesteci mai încet, cu atât mai mulți nutrienți va extrage organismul nostru din mâncarea consumată.
Încearcă să mesteci fiecare înghițitură cam de 7 – 10 ori înainte să o înghiți cu adevărat. Observi diferența? Nu numai că te simți plină mai rapid, dar vei avea parte de o digestie mai bună și, în câteva săptămâni, o sănătate mai solidă.
Rezultatul final? Kilogramele alea excedentare o vor lua-o la fugă (la propriu)!
4. Desertul dupa masa!
O greșeală pe care o văd făcându-se adesea este să mănânci doar desertul, fără o gustare normală înaintea lui.
Uite care e secretul: când mănânci ceva dulce, zahărul din sânge o ia razna crescând vertiginos… iar efectul e că organismul va stoca grăsime indiferent de ce anume mănânci după.
Dar, dacă înainte de desert, mănânci o masă normală (carbohidrați complecși, legume și proteine), nivelul zahărului din sânge va crește încet, fără să creeze probleme și fără să stimuleze organismul să stocheze grăsime.
Sper sa functioneze, succes! happy

| Lorry14 a răspuns (pentru Angelique):

E luata de pe net astawinking.

| Dyana_Zugravescu_1997 a răspuns:

Este din cauza adolescentei. Noi fetele la varsta de 13.14, 15 ani incepem sa ne dezvoltam. e ceva normal. funda?

| Angelique a răspuns (pentru Lorry14):

Draga mea te irita cu ceva? Doar n-o sa pierd o ora scriind ceea ce pot gasi si pe net... logic straight face

| Criissuu explică (pentru Lorry14):

Chiar nu ma intereseaza. Important e ca mi-a fost de folos happy