| Cosmin38384 a întrebat:

Salut! Am 19 ani și mă mut singur luna viitoare.
Cam ce am nevoie la început? Cât dau pe luna pe mâncare doar pentru mine? Ceva sfaturi?

16 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu ai zis nimic legat de preferintele tale, deci de unde sa stim cat va costa mancarea? Altii supravietuiesc gatind cu cateva milioane pe luna, in timp ce unii mananca o data/ de doua ori in zi la restaurant sau isi comanda si ies foarte scump astfel.

Un sfat e sa te pui bine cu vecinii, caci tot la mana lor ajungi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Foarte greu sa iti dam sfaturi asa orbeste fara sa stim niciun detaliu.
Adica chiar crezi ca noi o sa stim mai bine cat mananci tu... decat tine? Plus de ce ai impresia ca noi stim mai bine ce nevoi ai tu.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Sa nu te apuci de viciuri și de dependențe băut Alcool și fumat sau ieșit in cluburi cheltuieli și lucrurile care nu te ajuta și nu-ți oferă nimic bun în viața și nici nu te învață nimic bun astea sunt cele mai mari prosti care le poate face un om în viața lui și toată Existența lui consider eu și cred eu. Apoi să-ți calculezi venitul în așa măsură și fel în cât să-ți ajungă bani să ai și de mâncarea și să-ți poți achita cheltuielile lunare pe care le ai bani de chirie bani de curent de lumină întreținere și nevoile necesare pe care le ai un șampon mai știu eu un pieptăne o hăinuță un pantalon calculeazați venitul lunar și vezi cu cât rămâi în mână și de acolo îți faci minusurile și plusurile. Și nu-ți cheltui bani pe prosti și alte lucruri care chiar nu-ți vor aduce nimic bun în viață.

| anonim3248 a răspuns:

Maxim 600 - 700 lei dai pe mâncare numai pentru tine.

| sammie a răspuns:

Bună! Depinde cât mănânci. Noi nu-ți putem spune exact cam cât ai cheltui.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim3248):

Tu mananci de maxim 20 lei pe zi?

PS. Da stiu, o sa imi dai ignore si pe contul asta.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu iti stim preferintele!
DAR la 19 ani ma gandesc nu ai mari pretentii mult mai
Cu mancarea gatita iesi.mul t mai ieftin.Asta daca stii /iti place/ai timp sa gatesti.In plus vara -toamna sunt multe legume din care poti gati multe feluri
Eu pentru un pranz scot din portofel cel putin 10 -15 lei sa icem 2 felii doar pentru garnitura! Ceafa sa zicem.Dar pe langa asta trebuie ceva langa sa zicem cartofi cartofi medii sa zicem 1 leu.
Dimineata daca preferii oua dai si 3 lei pe doua bu o cati
Iar seara o salata de rosiii sa zicem(rosii, castraveti, ceapa, ardei, mai mult de 20, dar te tine mai multe zile.Nu am pus la socoteala, painea, condimente, apa
Daca esti modest poate iti ajung 25 -30 lei pe zi.
Daca nu un meniu cu doua feluri ajunge la 30 doar pentru pranz
Daca esti interesat iti pot spune secrete pentru cei cu venituri modeste.

| anonim3248 a răspuns (pentru suntserios):

Eu mănânc de mai puțin de 600 lei pe lună.

suntserios

Am inteles, tu nu manaci de 20 lei pe zi, doar de 15 lei pe zi...

Stii ca daca mananci de 50 lei de zi nu inseamna neaparat ca mananci mult, ci poate ca mananci calitativ. Este clar ca la cei 15 lei pe zi pe care ii cheltui tu pentru mancare nu mananci calitativ deloc.

Din pacate e imposibil ca doua persoane sa manance de 30 lei pe zic mancare calitativa.

Noi mâncăm ce se poate cumpăra și mânca imediat.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Mai e ceva - femeile nu mai gătesc oale de mâncare de vreo 15 ani.

suntserios

Ce ai pus tu in poze ajunge la 30 lei.
Deci tot bugetul pentru o zi, fara paine, fara legume, fara fructe.

Doar niste carne superprocesata care oricum nu ajunge la 2 persoane pentru 3 mese echilibrate.

Mai mult de 900 lei pe lună nu dăm pe mâncare și mâncăm ce se poate cumpăra și mânca imediat.

suntserios

Exact ce spuneam eu... pizza, shaorma, conserve si paine la 3 lei.

Din pacate nu se poate trai cu mancare macar decent calitativa cu 15-20 lei pe zi.

| darrio2007 a răspuns:

La inceput ai nevoie de bani. Pe care ii scoti prin muncă. Ce stii sa faci la varsta asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce și cât mănânci, dacă mai ai și vicii, etc.