| aboutlife55 a întrebat:

Salut,am facut de curând 18 ani.Nu stiu exact cum sa exprim foarte bine ceea ce simt, asa ca sper sa nu ma judecați.Simt ca nu ma mai bucur de viață,ca nu am nimic care ma face fericita,niciun motiv.Mi se pare ca pana la vârsta asta n-am făcut mare lucru,pe când altii au trăit din plin...
Am cateva persoane cu care ma inteleg,dar ne vedem la scl si atat.
In rest nu fac nimic,altii se distreaza isi traiesc viața,si mi-aș dori si eu atat de mult,sa am prieteni,sa ies pe afara,si multe altele,cred ca se înțelege.
Parintii mei,adica tata e un om foarte sever,care mi-a distrus copilăria mie si surorilor mele,iar acum pur si simplu nu înțelege ca vreau putina intimitate,si libertate,si cumva am luat-o razna din cauza lui,si pe lângă ma mai si jignește,face scandal etc.
Adica el se baga in orice,ca sa înțelegeti, nu ma lasa sa imi calc nici o haina măcar singura, crede ca nu sunt in stare.Si nu sunt de-aia răsfațata care sta in puf,de exemplu vara lucrez,ca sa pot să-mi iau si eu ce am nevoie,dar in timpul scolii e greu.
Da revenind,tata e un om groaznic imi pare rau sa o zic,dar ne-a ținut doar in teroare,si scandal,si multe altele, pe mine pe mama si pe surorile mele.Si mereu sa băgat si in cel mai mic aspect al vieții mele, imi umbla si pe telefon.Cumva si faptul ca nu merge bine la mine in familie e un motiv de stres in plus.Ma simt din ce in ce mai nefericita,nici fizic nu ma plac,iar din punct de vedere material,nu mai zic,stiu ca e greu cu banii,dar mi-aș dori si eu sa merg la un suc sa ies pe afara, sa imi iau o haina ceva...
Nimic nu imi merge bine.Iar acum tatăl meu vrea sa ne mutam anul viitor, cand eu o sa fiu cls a 12 a in alt oras, ca sa înțelegeți toată viața noi ne-am mutat, in 4 orașe...
Deja cred ca am scris prea mult, sper ca cineva sa ma ajute puțin, mersii daca ai citit tot.????

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Termina scoala, ia BAC-ul si apoi du-te la facultate. In alt oras. Asa vei fi departe de tatal asta pe care il urasti.
Studiezi, apoi gasesti serviciu, iti construiesti o cariera si asa vei avea bani.
Daca te plictisesti singura in casa, mergi la dansuri, fa un sport ceva. Nu sunt foarte scumpe. Vei avea ocazia sa intalnesti si alti tineri ca tine si sa inveti ceva.

Tu acum iti construiesti viitorul. Asta trebuie sa fie prioritatea ta, mai putin distractiile. Vor veni si ocaziile de distractie, ai sa vezi, dar vor fi cu oameni de calitate.
Hai, fruntea sus, viata nu e chiar atat de rea!

2 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Ce au trăit alții pana la 18 ani ca m-ai făcut curios?
Sunt directori de multinațională? Au Bentley la scara și 20.000 € salariu?
Bucura-te ca ești întreaga fizic ca, auzi, vezi și te poți ridica dimineața din pat!
Da! Atmosfera din casa se pare ca nu a fost una fericita pentru tine! Acum ca ești majora legal poți cere un ordin de protecție contra tatălui tău dacă continua cu agresiunea fizica sau psihica!
Cauta un coleg*(a) cu care sa împărți o chirie cauți un job poate sa intri la o facultate *( dacă ai BAC-ul ) și rupe-te de influenta acestui om TOXIC!

| MistarGoGu a răspuns:

Nu pot concepe CUM poate sa fie un om asa TOXIC, dominant și bagacios cu copii lui fete în special! O.k un pic de strictete NU strica mai ales când în zilele noaste se întâmplă atatea agresiuni fizice și sexuale asupra fetelor dar totul cu o limita!
Se pare ca tatăl tău a sărit calul de MULT!
Mama ta ce atitudine a avut la comportamentul lui?