1. Da, este normal oricând între 9 și 16 ani. La mine s-a întâmplat la 11 ani și 11 luni.
2. Depinde de fiecare fată. În general, câteva zile, o săptămână, dar dacă depășește puțin, nu-i bai.
3. Un ciclu menstrual normal durează între 21 și 35 de zile, dar la început e normal să fie neregulat. Se reglează cât de cât în câțiva ani. Oricum, unei femei mature, sănătoase îi vine ceas, în general. Până atunci, absorbantele în ghiozdănel sau în gentuță. Apropo, absorbante, nu tampoane. Cele din urmă sunt pentru când nu vei mai fi virgină. Unii zic că nu afectează, dar mai bine nu încerca.
Ce să faci și ce nu? Poți să faci orice, atâta timp cât te simți în stare! Poți să te speli pe cap și poți să faci sport, poți să faci ce vrei pentru că nu ești bolnavă! Doar că din fetiță ai devenit domnișoară... Îți doresc numai bine și bucură-te de feminitatea ta!
Buna! Si mie mi-a venit la aceasta varsta deci nu i nimic anormal.
2)Depinde! Mie mi-a tinut 7 zile sau s-ar putea sa iti tina 3 zile dupa sa nu ti mai vina cateva luni si apoi sa vina 7 zile(Asa este in primul an)
Eu am un ciclu extrem de dubios ca sa spun asa, vine cand are chef. Poti pune o compresa cu spirt pe burta, amelioreaza pe moment durerea.Bea ceaiuri caldute o sa te ajute din nou pe moment sa ti fie bine. Eventual o pastila(discuta cu mama ta)
Sa eviti bauturile acidulate, otet si sport.Iti accentueaza durerea.
O sa fie totul bine♥️
Si legat de igiena sa schimbi o data la 2 ore tamponul.Inainte de somn pui unul de noapte si multa grija cu igiena.O sa observi aparitia cosurilor, sa nu te sperii e normal♥️
Buna!
1)Este perfect normal.
2)Ar putea sa dureze intre 4-6 zile, depinde de la fata la fata.
3)In general dureaza 28 sau 29 de zile intre ele.
Ai putea sa ai dureri si poti sa iei o pastila no-spa sau ibuprofen, de asemeanea poti bea ceai de menta (poti incerca sa vezi daca te ajuta pe tine) si poti tine o sticla cu apa calda in zona aceea. Legat de absorbante, ar fi mai indicat sa le folosesti pe cele care au o suprafata fina, de bumbac (recomand bella perfecta slim-extra soft pentru confort, in casa, iar pentru protectie si siguranta poti alege de la always). Eu consider ca ar trebui sa eviti momentan ob-urile, pana te mai obisnuiesti cu noua situatie. Poti sa vizionezi clipurile despre menstruatie de pe Youtube de la Barza vs Sexul.
1. Este normal.
2. Menstruația te ține între 2 și 7 zile.
3. La început va neregulat ciclul. Ar fi bine dacă ți-ai lua o mini agendă în care să îți notezi în fiecare lună atunci când îți vine ciclul.
Să fii întotdeauna pregătită, să ai absorbante.