| Alyexxxx a întrebat:

Am o intrebare. Sunt in clasa a 12 a si na am bacu acum. Chestia e ca eu nu am invatat nimic dar chiar NIMIC 3 ani si acum vreau sa invat serios sa iau bacu macar cu 6. Credeti ca am timp sa invat sa recuperez in jumatea de an care mi-a mai ramas ca mi-e teama ca n-am timp. As prefera raspunsuri de la cei care au fost in situatia mea.

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Banuiesc ca ai, cat de cat acolo, cunostinte minime. Daca te apuci de pe acum, ai sanse destul de mari sa iei minim sase. Cateva ore de meditatii te-ar ajuta foarte mult. Tin minte ca eu, acum doi ani cand am dat, nu ma descurcam absolut deloc la matematica si biologie. La romana mai stiam cat de cat. La biologie am invatat si in doua saptamani am ajuns sa stiu cam tot (am luat 9.40), la romana am repetat tot vreo doua saptamani si am luat 8.45, nota care, in opinia mea, a fost cam mica. Asa, cum spuneam, la matematica nu stiam absolut nimic. Problema era ca nu puteam sa invat atat de usor precum am facut-o la biologie. In iulie aveam BAC-ul, prin aprilie daca imi dadeai un subiect, rar se intampla sa iau mai mult de 1.50. Nu mai zic ca la simulari a fost jale. Prin mai am inceput sa ma acomodez usor cu materia (nu invatasem si nu fusesem mai deloc atent in liceu), iar in iunie, ajutat de cativa colegi (care imi explicau pe Facebook), am inceput sa lucrez intens. Am luat o nota mai mult decat satisfacatoare, 6.15. Ideea e ca BAC-ul este un examen mediu ca dificultate. Daca iti dai putin interesul, ai toate sansele sa il promovezi.

4 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

La romana in doua-trei saptamani poti sa inveti subiectul3, Acum depinde si la ce profil esti, eu am fost la mate-info, si la mate am reusit dupa 20 de sedinte de meditatii sa ajung de la 2 la simulare la 8 la bac. Acum depinde si de tine cat de mult iti dai interesul si cat timp ai de gand sa aloci invatatului, dar si de capacitatea ta de retinere.

| Alyexxxx explică (pentru sweetys):

Sunt pe un profil tehnologic proiectant cad in fine asta nu conteaza, ceea ce conteaza e ca dau bacu la mate m2 romana si biologie. La romana cu ce stiu acu ca romana e singura materie la care mai stiu ceva, as putea lua un 6. Problema este la matematica si la biologie. Din cate am inteles nici la biologie nu e greu. Mie imi e de matematica. Imi spusese un prieten ca daca fac vreo 100 de variante e super ok iau bacu fara probleme

| sweetys a răspuns (pentru Alyexxxx):

La biologie depinde daca o dai pe cea de clasa 9-10 sau 11-12(mie mi s-a parut ca cea de-a 11 si a 12 este mai usoara). Iar la mate trebuie sa stii in primul rand formulele, Iar apoi sa lucrezi cat mai mult.

| Divy a răspuns:

La mate trebuie să înțelegi și să faci exerciții nu prea ai de învățat, decât formulele.