Metode pentru prevenirea transpiratiei
1. Metode obisnuite
Dusul scotian este o metoda destul de des intalnita si foarte usor de realizat. Este indicat ca acesta sa fie facut dupa un dus obisnuit si presupune alternarea jetului de apa calda cu cel de apa rece timp de cateva minute. Aceasta metoda nu doar te racoreste, ci te si relaxeaza.
Este indicat ca in perioada verii sa purtam haine cat mai lejere, din materiale subtiri si deschise la culoare. Rochitele sunt ideale pentru anotimpul cald, la fel ca si fustele, pantalonii scurti sau bluzele largute.De asemenea alcoolul, tigarile, cafeaua sau mancarea nesanatoasa reprezinta unul dintre factorii care determina amplificarea mirosului transpiratiei. Incearca sa le eviti cat de mult poti. Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete.
Daca ai o sudoratie mai abundenta, fara sa fie hiperhidroza, pentru reducerea ei trebuie sa elimini din regimul zilnic ciocolata, ceaiul negru si bauturile racoritoare ce contin cofeina - recunoscuta ca stimul al transpiratiei in exces.
2. Metode cosmetice
Deodorantul reprezinta un produs cosmetic care te ajuta sa scapi de mirosul neplacut, distrugand bacteriile care il cauzeaza. Singurul inconvenient este faptul ca daca folosesti deodorant nu diminuezi cantitatea de transpiratie produsa de corpul tau.3. Metode medicale
Multe persoane nu stiu sa faca diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant. Pe cand primul este un produs 100% cosmetic, antiperspirantul este considerant un produs medical deoarece blocheaza producerea transpiratiei prin astuparea orificiilor de secretie.
Acest tip de produs contine saruri de aluminiu si impiedica organismul sa elimine toxinele pe calea obisnuita. De aceea numerosi specialisti nu recomanda folosirea antiperspirantului.
Alte cai medicale pentru a scapa de transpiratie sunt: acupunctura, homeopatia sau bai cu bicarbonat de sodiu.
4. Metode naturiste
Infuzii de busuioc: se pun cateva frunze de busuioc intr-o cana cu apa clocotita si se lasa pentru 10 minute (vasul trebuie sa fie acoperit) si apoi se bea. Tratamentul trebuie facut timp de o luna. Ceai de salvie: bea de 2 – 3 ori pe zi ceai de salvie neindulcit (fara zahar, miere sau oricare alt indulcitor).
Otet de mere: foloseste comprese de otet de mere pentru zona axilelor.
5. Solutii de ultima generatie
Injectiile cu toxina botulinica sunt extrem de cautate in perioada anotimpului cald deoarece au mare efect, blocand actiunea glandelor sudoripare. Toxina botulinica se injecteaza in zonele afectate de transpiratie, iar efectul poate fi observat dupa doua sau trei zile (depinde de organismul fiecarei persoane).
Injectiile cu toxina botulinica de tip A in zona afectata blocheaza transmiterea impulsului nervos de la terminatiile nervoase catre glandele sudoripare si astfel nu se mai formeaza transpiratia. Aceasta procedura nu are efecte secundare si trebuie repetata, in functie de organism, la 4-6 luni deoarece botoxul va disparea treptat.
Bafta
Buna :*
am avut aceeasi problema dar am scapat de ea in aproximativ 2 saptamani. intr-un pahar cu apa pui bicarbonat, si cu un tampon te speli cu aia la subrat. dimineasa si dupa baie, la mine a mers :* nmut succes! :*