| simonica57 a întrebat:

.am rubeola de o zi mi-au aparut bubitele rosi si vreau sa stiu ce se intampla daca ies afara (nu ma intereseaza ca dau si altora ma intereseaza ce complicati apar sau daca apar)

Răspuns Câştigător
| EyeCandy a răspuns:

Dacă ieși afară nu o să îți treacă. Trebuie să stai în casă și mai precis la căldură pentru ca bubele să poată să iasă și să-ți treacă!
Nu e așa rău pentru că bubițele nu prea mănâncă, dar totuși nu te scărpina. Am avut și eu.
Baftă cu rubeola; o3!

10 răspunsuri:
| ionut1134 a răspuns:

S-ar putea sa iti iasa mai multe bubite si sa dureze mai mult (asa mi-a spus doctotul cand am avut)

| simonica57 explică (pentru EyeCandy):

Nu-i nimic daca mai stau o saptamana in plus in casa dar pot pati ceva rau ca nu am chef sa stau de pasti in casa in timp ce rudele mele se distreaza

| xRainyDay a răspuns:

O să apară complicaţii. O să fie mai rău. Depinde tu ce fel de rubeolă ai? [ formă mai uşoară ( fără febră ) sau forma grea? ( cu febră, vărsături etc.) ].
La forma uşoară tot trebuie să iei antibiotic prescris de medic şi să nu ieşi din casă 7 zile.
La formă grea s-ar putea să te interneze la "Contagioase", sau să te ţină în casă vreo 10 zile cu antibiotic sau "Penicilină" injecţii sau antibiotic.
Însănătoşire grabnică!

| EyeCandy a răspuns (pentru simonica57):

Pot apărea și alte chestii pe lângă rubeolă. Dureri de cap, oreon ( adică inflamarea în spatele urechilor ). Eu spun să stai în casă până îți trece. Poate îți trece în 3-4 zile, pentru că la unii nu durează atât. Poți lua și vitamina C happy

| EyeCandy a răspuns (pentru xRainyDay):

Eu nu am luat antibiotic și mi-a trecut în 4 zile. Și nu am avut nici febră sau alte lucruri, dar doctorii au zis că am rubeolă.

| xRainyDay a răspuns (pentru EyeCandy):

Ştiu. Bubele trec în 3-4-5 zile. Dar ca să nu apară complicaţii trebuie să stea în casă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa iti treaca foarte greu, o sa dai si altora si pe deasupra e posibil sa iti apara complicatii( gen sa iti dispara bubitele de pe piele si sa iti apara in interiorul corpului)... Deci mai bine stai in casa. Poti face encefalita (cauta pe google), o complicatie foarte urata a rubeolei. 1 din 3 persoane decedeaza dupa ce fac encefalita, deci nu este deloc de gluma.

| xRainyDay a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine ziciwinking

| Lullabies a răspuns:

O sa ti se intensifice mancarimea si bubitele. Pot aparea inflamatii la gat si poti ajunge la spital. E destul de periculos.

| Berni13 a răspuns:

Daca o sa iesi nu o sati treaca. trebuie sa stai in casa la caldura ca sati treaca. Sper ca te-am ajutat. Bafta!