Buna!
Daca-l ignori nu te alegi cu nimic, te va vedea efectiv ca pe un sac de box. Pare genul cam scandalagiu motiv pentru care nu te-ar ajuta nici bataia decat daca crezi ca ai putea sa-l pui. Singura solutie ar fi sa vorbesti cu dirigintele sau parintii.
Sal, pot sa zic ca si eu in generala eram cam la fel dar daca dadeau in mine (cu picioarele, pumnii, palme etc.) eu ripostam mereu chiar daca-mi luam bataie. Treaba era la mine ca-mi luam bataie in scoala (eram si rau de gura) dar ii bateam cu prietenii (mai mari) in afara scolii asta pana sau potolit si stiau toti apoi ca daca se iau de mine isi iau bataie la iesire. Ce pot sa zic (in caz ca nu ai prieteni ca ai mei ) iate cu el in gura mereu (app cati ani ai?) si ameninta-l chiar daca nu ai cu cine si incearca sa intri intr-un grup de prieteni care sa-ti ia cat de cat apararea.
Pai si de ce nu vorbesti cu diriga/u intre "4 ochi" si spune-i ca se ia de tine fara rost. Sau fal pe taicatu sa treaca un pic pe la scola (da, o sa rada majoritatea de tine ca l-ai chemat pe taicatu dar nu o sa se mai ia nimeni de tine, de ce? Pentru ca o sa spuna toti "nu te lua ba de el ca asta vine cu tasu"). Sper ca ti-am fost de ajutor.