| Firstman a întrebat:

As vrea sa-mi dezvolt cei mai "importanti" muschi(abdominali, bicepsii etc.) insa am nevoie de ajutor! As vrea sa ma ajutati cu exercitiile, alimentatia si toate cele, dar vreau explicatii pe romaneste, sa le inteleg!

7 răspunsuri:
| maria33 a răspuns:

Daca vrei rezultate miraculoase intr-un timp foarte scurt, poti lua steroizi. Insa daca vrei sa mergi pe calea traditionala oh god ai drum lung pana la bicepsi, tricepsi si pectorali. La alimentatie ar trebui sa elimini grasimi si prajeli, e-uri si consevanti. Adica fara chipsuri, snaks, cartofi prajiti, ochi, omleta si tot ce este cu ulei excesiv, fara prajituri ma refer la cele ambalte cum ar fi alka etc..Si atunci ce sa mananci, nu? Fructe si legume, salate, ciorbe, si sucuri din fructe si legume, lapte, cereale si tot ce este natural si cat mai putin gatit + exercitii pana simti ca lesini. Abdomene, flotari, tractiuni la bara, ridicari gantere etc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru maria33):

De ce sa elimini grasimile? sunt importante cand vrei sa pui muschi.

Tu pui muschi cu fructe si legume? apuca-te de sah

| maria33 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da exact, cat mai multe grasimi si dupa faci exercitii nu pentru a face muschi ci pentru a da jos investitia, adica kg in plus.laughing

Nu cat mai multe grasimi, cam 5-10 % din alimentatie, consumate inainte sau imediat dupa antrenament, pentru a face fata trasului de fiare

HABAR NU AI cum se face o alimentatie pentru masa musculara, nu?

Atunci daca tu te pricepi de ce ai mai pus intrebarea?
Pentru energie sunt batoane proteice din cate stiu nu e neaparat sa consumi grasimi.
Eu am citit de pe internet si pe baza asta am dat raspunsul.
Daca tu ai experienta atunci nu esti destul de increzator ca da rezultate metoda ta?
Problemele metodelor tradiţionale de creştere a masei musculare

Multe persoane care vor să se apuce de culturism natural şi vor să-şi crească în mod considerabil masa musculară, fac marea greşeală de a crede că, pentru a fi musculos, trebuie să fii gras. Strategia mâncatului ca porcul pentru creşterea masei musculare va duce ca, în final, persoana respectivă să arate ca un porc.

Cu excepţia persoanelor cu metabolismul super rapid, care sunt ectomorfe, marea majoritate trebuie să se concentreze pe consumarea de calorii de calitate pentru a-şi creşte masa musculară. Mai mult de atât, nu putem consuma calorii în neştire deoarece, din nou, acest lucru va duce invariabil la depuneri necontrolate de grăsime.

Partea cea mai proastă e că, după ce bărbaţii ajung la peste 10% grăsime corporală, iar fetele, la peste 14% grăsime corporală, nivelul de estrogen din corp creşte şi, drept urmare, caloriile consumate în exces se depozitează mai uşor ca grăsime în loc să fie folosite pentru producţia de muşchi. Astfel, pentru a obţine cele mai bune creşteri ale masei musculare, cea mai bună e constituţia slabă. De fapt, cu cât o persoană e mai slabă, cu atât îi este mai uşor să-şi crească masa musculară striată.
Cum îţi poţi creşte masa musculară fără să te îngraşi:

1-Mai întâi, slăbeşte:
Pentru a creşte masa musculară într-un ritm accelerat prin folosirea unei metode curate, fără a te îngrăşa, mai întâi, trebuie să fii slab. Nu există alte cale. Dacă nu eşti suficient de slab, pur şi simplu, corpul va transforma caloriile suplimentare în şi mai multă grăsime.

1. nu eu am pus intrebarea
2. iar ai dat un copy/paste din care n-ai inteles nici 10 %

"Eu am citit de pe internet si pe baza asta am dat raspunsul. ", arata-mi unde ai citit si scria sa nu consumi grasimi.

"Pentru energie sunt batoane proteice din cate stiu nu e neaparat sa consumi grasimi.", pentru energie sunt carbohidrati si grasimi, batoanele proteice sunt doar niste suplimente ( bazate in special pe zahar )

Pentru cultura ta generala, exista grasimi SANATOASE : somon, ulei de masline, masline, alune crude, nuci, curmale, migdale, etc.

In fine, o sursa de informatii :
http://www.culturism.ro/alimentatie/

Ca e mult prea mult de scris ca sa-i raspund aici la intrebare.

Atunci iti multumesc ca mi-ai explicat tu, sa nu raman in nestiinta.