Buna.Nu te supara, dar nu crezi ca gandirea ta e aiurea si chiar superficiala, specific varstei? Poti sta cu un grup indiferent daca fumezi, bezi sau alte cele.Atat timp cat prietenii sau colegii nu te judeca, nu fac misto, tu de ce te-ai simti prost? Asta e singura chestie care va leaga? Ca fumati? Sunteti acolo la liceu, in aceeasi clasa, eu cred ca gasiti multe alte chestii in comun, nu numai un viciu specific pauzei.Inteleg ca vrei sa simti ca apartii unui grup, insa crede-ma ca exista si alte moduri.Cand nu fumai ce faceai? Ai supravietuit just fine doar vorbind cu lumea si atat? Eu cred ca da.
Mai, oamenii ar trebui sa te aprecieze pentru persoana ta, nu pentru obiceiuri triviale. Poti sa fumezi si chiar sa te droghezi, dar daca respectivii nu te suporta din diverse motive mai mult sau mai putin superficiale, degeaba incerci. Poti sa le oferi si luna ca nu te vor accepta si tot se vor lua de tine.Trebuie sa cauti persoane cu care ai lucruri in comun de o insemnatate mai speciala, poate muzica sau vreun hobby, nu persoane toxice.Adolescentii sunt cat se poate de savage prin natura lor influentata puternic de hormoni. In ce clasa esti? Cine sunt aceste persoane? Nu va stiti de mai mult timp? In locul tau mi-as asculta intuitia.Peste vreun deceniu vei fi mai impacat/a cu sine daca procedezi asa, in loc sa mergi asa pe val cu grupul, impotriva vointei.Si eu ma intrebam exact ca tine daca ar trebui sa ma bag in seama mai des, sa fac compromisuri ca sa ma placa si altii, dar in prezent nu regret nimic.Am fost mai individualista, cu cativa prieteni si am ajuns foarte bine.Majoritatea gastilor oricum se sparg din diferite drame sau chiar dupa ce se termina liceul.Cand nu te vor mai saluta pe strada vei sti ca ai facut alegerea corecta alegand sa iei propriile decizii care sunt benefice pentru tine, nu pentru apartenenta superficiala la un grup.Repet, daca te baga in seama numai cand fumezi, inseamna ca nu prea le pasa de tine.Sigur poti sa te imprienesti si cu alti colegi care au lucruri mai bune de facut in pauze.Trebuie doar sa iti gasesti curajul si sa vrei.Succes.
Lasă-i naibii de ratați dacă nu te poți înțelege cu ei fără sa fumezi! Caută sa ai oameni de calitate in jurul tău!
Ba frate te oftici fara motiv, daca eu simt nevoie de sfaturi dc sa nu am dreptu..si k idee mai gresim si noi cand scriem "Anonimule" CICA
Vezi că tu cum pui întrebări toți care îți răspund cred că ești fată.
In primul rand,cel mai prost lucru pe care îl poti face e sa stai cu fumătorii doar pentru a avea prieteni.
În viața trebuie sa te mai și descurci de unul singur, nu poți sta o viață cu fumătorii și apoi să zici că nu ai evoluat.
Prietenii de gen nu te vor sus, ci din contra, vor sa fii mediocru, sa fii la fel ca ei.
De asta e mai bine sa fii independent și să nu stai cu vreun grup doar pentru atenție.
Nu mai merge in grupurile in care se fumeaza!
Asta este prima decizie pe care trebuei s ao iei, fiindca fumatul, adica inhalatul fumului de la ceilalti este la fel de nociv ca si cand ia fuma tu, deci tot este cancerigen.
Nu e bine să fumezi, poți face cancer din cauza asta.
Citește aici https://m.sfatulmedicului.ro/......gara_15862
Dacă ăia se aruncă de pe o stâncă,te arunci și tu?
Ce este cu acest efect de " turmă"? Și eu am stat cu fumători și eu nu fumam și detestam asta,ce trebuia să fac?
Să fumez ca să nu fie plictisitor? Dacă simți că nu poți sta cu fumători pentru că ești ușor influențabil,atunci renunță să petreci timpul cu astfel de persoane.
Acest viciu este unul toxic,nu știu ce vârstă ai,cred totuși că ești în adolescență,faza este că nu este cool să fumezi, dai banii pe un pachet ce îți distruge treptat sănătatea, sunt banii tăi, ești liber să faci ce dorești, însă mai bine îți cumperi ceva de mâncare, de cât să stai toată ziua să fumezi rahaturile alea.