| CopiluProblema a întrebat:

Salut,astazi am fost prin parc si prin apropierea tarcului pentru caini era un baiat cu un pitbul (destul de mare si binefacut era foarte intimidant) care nu avea botnita si incerca sa se repede la fiecare om care trecea si ma gandeam ca daca ii zmulgea lesa din mana si ma ataca cum ar fi trebuit sa actionez,singuru lucru care mi-a venit in minte a fost o faza din call of duty in care sa ii rasucesc gatu, intrebarea este stiti un mod in care m-as fi putut apara cel mai eficient? si cat mai detaliat. cine stie poate sa se intample mie sau altcuiva

5 răspunsuri:
| kar1GaNNN a răspuns:

Ar fi trebuit sa stai pe loc si stapanul sa vina sa-l ia de ep tine. laughing ca daca fugeai sigur te impiedica si te musca de fata, asa ca daca stai pe loc te musca de picioare.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Sa suni daca se poate la politie si sa reclami individul imbecil care nu respecta legea si-si plimba cainele periculos fara botnita in locuri publice.

| Lila10 a răspuns:

Regula de baza : Niciodata nu te speria, nu fugi, nu tipa, va simti ca iti este frica si clar, o sa sara la tine!
Eu totusi ti-as recomanda sa iei un aparat din acela care tine cainii la distanta, il poti comanda de la teleshoping sau din diferite magazine (eu totusi as alege teleshoping!)
sau :
1.Este bine sa nu te apropii de un caine care nu te vede atunci cand treci pe langa el.

2.Nu incerca sa izolezi animalul (nu-l dirija spre un loc de unde nu poate sa fuga), deoarece, daca-si da seama ca nu mai are nici o iesire, poate deveni agresiv.

3. Uneori, se intampla ca o persoana bine intentionata, care vrea sa te faca sa depasesti teama de caini, sa-ti spuna: "Nu-ti face nimic, este pasnic, nu te ingrijora!". Desi stapanul este langa el, nu te apropia brusc de animal si nu incerca sa-l mangai, lasa-l pe el sa decida cand este momentul sa va imprieteniti.

4.Nu te da inapoi si nu privi in ochi animalul.

5.Nu sta pe loc, asteptand o reactie din partea cainelui! Continua sa te deplasezi, insa cu mult calm.

5. Daca patrupedul vine spre tine, nu te da inapoi.

6.Nu tipa, nu gesticula nervos si nu o rupe la fuga din calea "atacatorului".

7.Nu-l atinge, nu incerca sa-l mangai sau sa-i vorbesti.

8.Nu incerca sa te sui pe vreun gard sau in vreun copac, deoarece cainele poate fi mai rapid decat tine.

Ce trebuie sa faci?

Cea mai simpla si eficienta reactie pe care trebuie sa o adopti este evitarea animalului. Daca acest lucru nu este posibil, iti ramane... indiferenta.

• schimba trotuarul sau directia de mers;
• priveste in pamant sau in sus atunci cand intalnesti un caine - acest lucru te va ajuta sa nu-ti focalizezi atentia asupra animalului;
• evita sa-l privesti in ochi, deoarece se poate simti amenintat;
• fii indiferenta, ignora-l, comporta-te ca si cand nu ar fi acolo;
• vorbeste in gand cu tine insati - in acest fel, nu te mai concentrezi asupra animalului, iar frica se va reduce simtitor;
• stai departe de caine;
• daca se apropie de tine, lasa-l sa o faca, nu tipa si nu fugi - te va mirosi, apoi va pleca.

Cainele se afla in fata ta. Cum reactioneaza?

Daca stai pe loc sau te dai inapoi privindu-l in ochi, va crede ca-l provoci. De asemenea, va citi pe fata ta frica si va reactiona violent.

Daca tipi sau gesticulezi nervos, nu vei face decat sa-l instigi la agresivitate.

Daca fugi, va incerca - mai mult decat sigur... - sa te urmareasca.

Nu incerca sa te repezi spre el - unii caini pot lua acest gest ca pe o joaca, altii - ca pe o amenintare.

In toate aceste situatii, devii un personaj interesant pentru caine, iar daca animalul are incredere in fortele proprii, va incerca sa profite de situatie si sa te domine.

Nu exista o reteta care sa te protejeze in totalitate de agresivitatea cainilor. Insa poti incepe prin a adopta o atitudine pasiva si indiferenta fata de animal. Astfel, cu siguranta vei putea evita situatiile conflictuale.

Nu uita faptul ca un caine nu ataca niciodata nemotivat. Chiar daca ti se pare ca are un comportament inexplicabil, gandeste-te intotdeauna ca animalul actioneaza conform unei mosteniri genetice si potrivit instinctului de conservare.

P.S Si eu am o vecina care are un caine dur. Mereu ma intalneam cu el cand mergeam la scoala, intr-o zi am mers pe langa el indiferenta, neuitandu-ma la el, si acum ma mai latra cand trec, dar stiu ca nu o sa ma muste (nu stiu cum sa explic faptul ca stiu ca nu o sa ma muste, pur si simplu eu am intuitia asta )
Dar pentru orice eventualitate, ai grija si daca se da la lumea de pe strada, ai grija!
! Vorbeste cu stapanul lui, cum ca ar fi un pericol public
P.S multi caini se dau la tine pentru ca atunci cand treci ei au un contact vizual ( cine -> persoana) Dar nu uita reguliele enumerate mai sus!

Primesc Funda?

| CopiluProblema explică (pentru Lila10):

Eu doresc un raspuns cum sa ma apar daca as fi atacat, si sincer m-am uitat urat in ochii cainelui si parca se linistise dar nu poti fi niciodata sigur

| Lila10 a răspuns (pentru CopiluProblema):

Ce sa faci daca ai fi ataca? Lasa-ma sa ma gandesc... Nimic! Nu poti face nimic! Atunci esti la pamant, neajutorata, fara nimeni care sa iti sara in ajutor, nici stapanul cainelui, atunci esti doar tu si cainele, chiar daca la voi se mai uita inca 100000000000 de oameni ei nu au ce sa faca stii doar care vorba : '' Mai bine mori tu decat sa mor eu''! Nimeni nu o sa-si riste viata (doar parintii dar ei nu o sa fie mereu acolo ) si nici parintii nu o sa te poata salva, atunci o sa fie 3 victime ( tu, mama, tata) nu doar o victima (tu)! NIMENI NU POATE SALVA PE CINEVA DE LA UN ATAC DE CAINI, POATE DOARA HINGHERII!

P.S Unii caini sunt duri doar atunci cand sunt provocati!