| Cash a întrebat:

Ceva sfaturi pentru traseul, mod de gandire ca sa scapi de emotii, cand esti examinat?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Condu bine... Altceva n-ai de facut. Sunt situatii in trafic, mult mai stresante decat atunci cand un nene cu o mapa pe scaunul din dreapta, la 30km/h.

4 răspunsuri:
| alexwahl a răspuns:

Nu stiu daca exista metode.Ar trebui sa ai parte de un alt eveniment mai emontionant, ca sa poti sa-ti iei gandirea de la acel examen.Cand vei fi examinat, o sa vezi ca nu e chiar atat de rau pe cat iti imaginezi.

| T0T a răspuns:

Eu nu am nicio metodă. Sunt un tip extrem de emotiv însă am anumite mecanisme ce îmi merg în minte pentru a ieși de obicei bine din astfel de situații. Când sunt ascultat vorbesc foarte mult pentru că înțeleg și o iau logic(uneori zic mai mult decât trebuie iar când înțelegi ce e acolo ai ce zice). Mi s-a întâmplat să îmi contrazic profesori sau să le explic lucruri pe care le-am făcut, iar când îmi susțin punctul de vedere nimic nu mă poate opri. Când explic logic ceva și știu despre ce vorbesc nu mă încurcă așa mult emoțiile. De asemenea pot avea emoții în interior dar să nu le arăt. Uneori tind să mă descurc destul de bine chiar dacă în mintea mea o dau cu bâta în baltă și simt că am emoții. De exemplu anul trecut a trebuit să prezint eu o carte(o prezentare serioasă e cu cuvintele tale, fără să citești cum făceau alții de pe o foaie). Am simțit cum m-am încurcat vorbind în fața clasei însă mi s-a spus că nu s-a simțit deloc și că a fost precum venisem de la filo laughing Deci cheia ar fi să știi foarte bine despre ce vorbești acolo și să facă parte acel subiect, în momentul ăla, din pasiunea ta. Nu pot explica exact acest mecanism.

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Acum depinde de fiecare. Eu unul mi-am dezvoltat acest spirit de a explica lucruri oamenilor lucrând cu ei. De exemplu zilele astea am ajutat un coleg și la ceva ce nu învățasem deloc și pe moment ce înțelegeam eram în stare să explic detaliat. Trebuie să ai o anumită experiență și înclinație spre așa ceva. Suntem diferiți. Unii nu își găsesc cuvintele în a prezenta ceea ce știu, deși poate nu-s chiar pe lângă. Suntem diferiți, însă în toate cazurile eu cred că e nevoie în primul rând de înțelegere, și în al doilea rând de astfel de experiențe care să te ajute să te dezvolți treptat.

| AFR81 a răspuns:

Daca esti bine pregatit, daca te-ai descurcat bine la orele de condus, nu ai fost aproape de a produce vreun accident, stii manevrele de baza (mers cu spatele, parcare laterala, intoarcere din 3 miscari, plecare din rampa, etc.), iar parerea instructorului despre tine este una destul de buna, atunci ar trebui sa lucrezi la alte aspecte. Dupa parerea mea, important e sa fii concentrat 100% doar pe ceea ce faci, sa fii precaut, sa nu faci pe smecherul ("ia sa-i arat eu lu' asta ce bine stiu sa conduc") si sa nu te grabesti. Crede-ma, intr-o intersectie, de exemplu, este o problema mult mai mare daca te bagi cand nu esti sigur sau cand e o situatie la limita si politistul iti pune frana (ceea ce echivaleaza cu faptul ca ai picat), decat daca stai putin mai mult acolo si, in cazuri destul de rare, iti scade 3-4 puncte din aceasta cauza. In rest, asculta sfaturile instructorului, nu pleca cu ideea ca politistul este omul negru, spagar, care cauta sa pice elevii si incearca, pe cat posibil, sa lasi emotiile acasa.