Nu, acela este doar un mit. Faptul că te apuci de un sport sau mergi la sală, împreună cu o alimentație echilibrată, ajută chiar la dezvoltarea mai sănătoasă a corpului. Înălțimea ta depinde de genetic 100%. Nu există exerciții care să te înalțe. Dacă nu crești cât dorești, blame your parents ((:
Da, este perfect adevarat ca ti se blocheaza cresterea.
La 14 anisori esti inca un copil, care acum intra la pubertatea si dezvoltarea ta fizica este extrem de importanta fiindca lucrul cu greutatile este interzis la copii in crestere.
Uite aici sfatul medicului:
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908
Atât timp cât nu îți suprasoliciți corpul,nu ar avea de ce sa-ti afecteze creșterea.
Da,daca faci cu greutăți foarte mari, atunci da.Un exemplu de greutate mai mare ar fi aia pe care practic nu o poți controla.Dar in rest, nu vad sa fie vreo problema.
Însă ai fi surprins de faptul că poți face mușchi și acasă, fara sa mergi la nicio sala, eu o zic din proprie experiență
Te rog nu mai îmi răspunde la întrebări, este doar un mit.
Eu ma antrenez in calisthenics, si pe Youtube am dat de Tony Saik, care fix asta face, s-a apucat de sport la 14 ani, si azi are efectiv corp de zeu , Inca un exemplu ar fi Giuliano Stroe, pustiul ala ce avea six pack la 5-6 ani si statea in maini, facea tot felul de exercitii, il gasesti pe Facebook cu acelasi nume, la vreo 20 de ani ai lui cat are acum, e inalt, atletic, arata bine, deci antreneaza-te linistit. In loc sa pierzi timpul in mall-uri pe la fastfood-uri ca alti de varsta ta, e de respectat ca vrei sa faci un sport, aplauzele mele, nu mai amana.
Nu este nici un mit, ci o realitate, dovedit deja stiintific ca lucurl cu greutayti la copilasii mici, le blocheaza cresterea.
In occident este interzis copiilor sub 18 ani sa intre intr-o sala de gym, tocmai pentru ai proteja de prostia lor.
Ma rog, ai parinti si asta este raspunderea lor, sa te educe, controleze si supravegheze si sa te tina din scurt cand veri sa faci prostii, care iti vor afecta cresterea si viitorul.
Piciu_Mihaela_ întreabă: