Situația descrisă poate fi încadrată ca amenințare și hărțuire. Dacă persoana folosește informațiile tale pentru a te intimida, poate fi un comportament ilegal. Eu iti zic ce ai putea/ce ar trebui sa faci:
Păstrează toate mesajele și orice alte dovezi ale amenințărilor sau hărțuirii (capturi de ecran, conversații etc.). Evită să continui discuția sau să-i dai mai multe informații Dacă acel cont are legături cu tine, schimbă imediat parolele pentru toate conturile tale și activează autentificarea în doi pași. Dacă amenințările continuă, mergi la poliție și depune o plângere pentru hărțuire sau amenințare. Dacă te simți în siguranță, blochează contactul cu acea persoană pe toate platformele.
Apropo îmi cer scuze ca îndrăznesc dar oare putem vorbi mai exact în privat pe Facebook sau undeva ca sa va pot trimite filmare cu ce mă amenințat mai exact sa nu greșesc
Eu nu am cu ce sa va ajut. V-am zis...adunați divezile, lăsați totul în telefon și duceti-va la poliție. O sa va ajute
Gen ma puteți ajuta prin faptul ca eu va trimit filmare si îmi puteți zice atunci mai exact ce trebuie sa fac
Doar...va duceți la poliție și atât. Le ziceți ce s-a întâmplat, ca omul respectiv va amenință și le arătați conversația și videoclipul
Intra si schimba-ti imediat parola, eliminandu-l si in viata ta, sa nu dai nimanui acces la nimic, ca asa ramai cu contul bancar gol sau se trezesc parintii cu cine stie ce imprumuturi bancare pe numele lor, fara sa le fii facut ei.
Niciodata, dar abolsut niciodata sa nu mai faci acest gest, pentru nimeni!