| salajeanul a întrebat:

Salut, eu nu vreau sa dau bac-ul (pur si simplu urasc bac-ul, mai multa socoteala nu dau). Exista vreo adeverinta care mi se da pentru ca am terminat 12 clase?

4 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Da, in mod normal, ti se da o diploma din care reiese ca ai absolvit liceul, 12 clase. Cei care vor lua Bacul, vor avea inca o diploma separata, pentru Bac. Totusi cred ca e pacat ca nu vrei sa-l dai. Il dadeai o data si aveai diploma toata viata. Uita-te la cei care au absolvit chiar o facultate ca isi gasesc greu de munca. Cu atat mai greu fara bac; o sa iti para rau mai tarziu si chiar daca vrei sa il dai peste cativa ani, va trebui sa iei toata materia de la capat.

| salajeanul explică (pentru morningstar):

Eu cel putin sunt la liceu industrial si am invatat o meserie! nu trebuie neaparat bac cand stii o meserie

| morningstar a răspuns (pentru salajeanul):

Si ce ai sa faci cu meseria ta? In ziua de azi se cere cel putin Bacul pentru foarte multe joburi, chiar daca ai o diploma de meserie. Si inca ceva: daca la un moment dat vei vrea sa ocupi un post si vei candida tu, fara bac si inca o persoana cu bac, amandoi fiind la fel de buni in meserie, nu crezi ca celalalt va avea prioritate? Iti dau sfatul asta pentru ca vad in jurul meu o gramada de prieteni care la 30-40 ani s-au apucat sa faca liceul pentru ca locul de munca le e in pericol sau pentru ca la un moment dat s-au gandit sa se reprofileze. N-ai nimic de pierdut daca il dai si nu e nicio tragedie daca il ratezi, dar incearca macar!

| Cosmin1I a răspuns:

Stai asa...ce pierzi daca dai bac-ul?