| Anonim2000288282 a întrebat:

Salut..fratele meu are 16 ani și vrea sa învețe limba engleză ca să poată părăsi țara când face 18 ani.(vrea sa plece sigur pe el cu limba engleza invațată).Bun acum sa trec la partea cea mai importantă.

El sta câte 6ore ca să învețe engleza.
Vine de la Școală pe la 14... Să îl las sa continuie așa de agresiv? 6 ore pe zi.

Stiu ca tot ce face face pentru el dar vreau sa îl fac sa o mai lase mai moale cu limba străină pentru ca nu mai da randament la școală pentru ca e obosit.

Si app e bine ce face el? Ma refer la învățatul unei limbi străine la vârsta asta.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Lasă-l în pace să învețe, bravo lui că e dedicat. Dacă forțează prea tare o să-și dea seama singur și o să reducă timpul, nu e nevoie să intervii tu și să nu-l lași să învețe.

Și nu înțeleg de ce ți se pare vârsta de 16 ani nepotrivită pentru a învăța o limbă străină? Sunt copii care încep să învețe limbi străine din grădiniță.

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Macar da rezultate daca tot invata engleza 6 ore pe zi? Daca nu, pierde timpul degeaba.

| RoCkKiD a răspuns:

6 ore e exagerat. 1-2 ore pe zi timp de 6 luni si e destul sa se descurce.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cand ai vrea sa o invete la 50 ani?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, ceea ce face el pentru el motivat, face bine.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Amuzant. Cum oare de nemernicii astia chinuie cu limbi straine copiii in scoala incepind din gradinita chiar! P.S. Ca sa mearga mai bine, ca 6 ore e mai mult decat suficient, ar fi frumos sa combine engleza cu inca o limba utila, gen germana sau chineza, poate chiar rusa (nu fac misto, daca asta pare).

| Catrice a răspuns:

Dacă pana acum la școală nu a învățat aia e.

| Legion7X a răspuns:

Limba engleza este foarte mare se învată cu anii 1, 2, 3 Se învată treptat. Este bine să stie lucruri generale la început, chestii sa se descurce. De Unde pot să iau autobuzul cutare, cum pot face rost de cutare, etc.

| Eireann a răspuns:

Eu invatam engleza de 20 de ani cand m-am mutat in Irlanda de Nord si felul cum vorbesc localnicii e altceva decat ce inveti din carti.
Oricum chiar daca nu va pleca tot e bine sa stie engleza.

| CIaudiu a răspuns:

E bine ce face, lasa-l asa.

| TheStrategist a răspuns:

E bine ce face, puțini sunt în stare să învețe atât.

| Jouliete a răspuns:

E foarte bine ca are în mine ce vrea să facă și că învață cu spor o limbă străină, însă ar trebui să învețe totuși mai puține ore fiindca mintea o ia razna sau cel puțin să facă pauze. Oricum dai sfatul sa se mai relaxeze puțin.

| XBiaXXPRoX a răspuns:

Desigur ca e bine sa invete noi limbi, ajuta la cresterea memoriei si iti reimprospateaza cunostintele, insa, nu e bine ca face atat de mult, deoarece nu va dura mult si va uita din nou, are 2 ani, desigur este de ajuns pentru a invata engleza, ea nu este atat de complicata, eu de exemplu cand eram clasa a 4-a nu stiam engleza bine,imi era foarte greu,deoarece nu eram avansata,insa,vara,aveam mult timp liber si am reusit sa o invat foarte usor,nu prin lectii de engleza, de fapt faza e ca, ca sa inveti engleza, in primul rand trebuie sa inveti sa o poti vorbi, folosi si scrie, iar dupa poti invata regulile, o metoda care pe mine m-a ajutat sa invat engleza in mai putin de 3 luni,este sa privesti multe filme in engleza,insa cu subtitre, sa citesti texte, iar asa e posibil sa citesti cat mai repede, un lucru sa fie clar sa nu cumva sa caute pe dictionare online, cel mai bine e pe alea sub format de carte, sper ca te-am ajutat si pe tine si pe fratele tau