| Kanekicchi a întrebat:

Salut! Imaginează-ți că nu ai învățat niciodată la nicio materie, dar ai ajuns în clasa 8-a datorită virusului. Ce faci? Cu ce începi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Anonima163333 a răspuns:

Incepe cu clasa a 5a, exercitii, probleme la mate, de la usoare, la mai grele. Avand in vedere ca mai is 8 luni pana la examen, trebuie sa muncesti zilnic destul de mult.Axeaza-te pe mate si romana, la mate ar fi perfect daca ai lua meditatii, si la romana la fel, dar in special la mate, unde sunt notiuni mai greu de inteles.La romana, trebuie sa iei gramatica de la a 5a, iar la mate geometria in spatiu iti va parea mai dubioasa, pentru ca ai inceput s-o faci doar de anul acesta.La restul materiilor, trebuie invatat, de asemenea, ca media pe 5-8 te ajuta cu 20 la suta parca la media finala de admitere.
Gaseste-ti o materie care iti place mai mult si invata din manual sau cauta informatii pe net, ca sa stii cam ce profil ti s-ar potrivi la liceu.Mie una mi-a placut biologia de clasa a 7a si chimia, de aceea as vrea la stiinte ale naturii.

Trebuie neaparat sa te pui pe picioare si sa te mobilizezi sa lucrezi, fiindca e pacat sa iei nota mica in examen si nici macar sa nu te straduiesti.Trebuie sa lucrezi mult, o ora pe zi mate suplimentar si o ora romana, cum am mai zis, indicat ar fi sa iei meditatii.Eu sunt tot a 8a si iau meditatii din a 6a la mate si din a 8a la romana, desi nu mi-ar trebui neaparat pentru ca ma descurc bine la ambele materii, mai ales la mate, care chiar imi place mult. Daca o intelegi de la inceput si daca iti recapitulezi tot din a 7a, geometria de a 8a (geometria in spatiu)ti se va parea mult mai usoara si interesanta.happy
in final, iti urez succes si vointa in anul acesta happy numai bine!

4 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Ești într-o situație foarte delicată, deoarece trebuie să iei totul de la 0. Axează-te pe română și matematică pentru că din astea dai examen. Sfatul meu este să arunci un ochi pe niște manuale digitale, să iei notițe și să faci exerciții.
Dacă faci cursuri on-line, intri pe meet, îți închizi camera și microfonul și înveți. Dacă faci fizic, roagă un coleg sau mai mulți să te ajute cu temele și testele iar în paralel înveți pe rupte, de dimineață până seara, în weekend-uri și vacanțe și așa poate-poate ai o sansă să iei o notă decentă.
P.S. Când zici că n-ai învățat deloc, asta înseamnă deloc-deloc?

| VoidEternal a răspuns:

Poți începe să sfătuiești lumea sa nu se vaccineze. Doar ii ești dator virusului, nu? ಠ‿ಠ

| Kanekicchi explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Dap, deloc-deloc

| Kanekicchi explică (pentru Anonima163333):

Mersi mult