Cam asta se intampla cand incerci sa fii bufonul clasei sa stii.Din tot ce ai scris tu aici, profesorul tau si diriginta au procedat corect.Pe viitor nu te mai comporta asa si nu vei mai avea astfel de probleme. Oricat de mult ai impresia acum ca tu ai avut dreptate in toata povestea ta, nu este asa.Invata sa vorbesti politicos cu persoanele mai in varsta si sa nu mai crezi ca le stii tu pe toate.
Pai am fost politicos, si nu incercam sa fiu bufonul clasei, am picat eu de vina din cauza unei colege si tot ce am facut eu o fost sa ma apar, ti se pare corect? :/
Nu era o situatie in care trebuia sa te aperi sa stii, daca nu din respect, macar din bun simt pentru varsta si cunostiintele lor.Sunt perfect de acord cu tine ca profesorii bat campii de multe ori, insa daca le raspunzi, o faci atunci cand stii mai multe decat ei ceva si esti pregatit sa-ti asumi riscul sa ti se intample asta.
Din ceea ce ai spus eu nu văd ca tu să fii greşit, ţi-ai spus doar punctul de vedere. Şi eu sunt o persoană ce ia atitudine, însă doar atunci când ştiu că se merită şi pare că se va ajunge la un numitor comun. Uneori e mai bine să laşi de la tine.
Si eu voiam sa se ajunga, sa imi dea pace si sa inteleaga ca nu-s de vina si ca nu am incercat sa imi bat joc in nici un fel!
Profesorul a fost exagerat, dar nici tu nu ai fost usa de biserica sa te consideri complet nedreptatit.
Inteleg ca la primul incident ai vrut sa te aperi. Insa, ai luat cumva in considerare ideea ca poate profesorul nu a vazut-o pe colega ta enervandu-te si doar te-a auzit pe tine injurand? Daca s-a intamplat asta, nu putea sa o pedepseasca pe colega ta. Pentru ca tu puteai la fel de bine sa il minti si sa dai vina pe ea. Nu ai fi primul copil care face asta. In al doilea rand, ai deranjat ora. Puteai "sa scapi" de ea si fara sa tipi sa te auda colegii. In al treilea rand daca aceasta colega te tot tragea de scaun inseamna ca tu ai incurajat comportamentul si in loc sa fii atent la ora, stateai sa te harjonesti cu ea. Pana la urma, din punctul de vedere al unui profesor, la ora nu stai sa glumesti cu colegii si trebuie sa fii atent la ceea ce se intampla in clasa fara sa deranjezi, ceea ce tu evident nu faceai.
Mai departe, stiai ca ai fost pedepsit si ca profesorul este nervos pe tine. Atunci nu treci de capul tau pe langa profesor sa iti ajuti colegul. Intai ridici mana, il intrebi vezi ce iti spune. Daca te ignora si nu iti spune nimic, stai in banca. Esti inca la ora si in ora elevii nu ar trebui sa se fataie de colo colo prin clasa, dupa cum ii taie capul. Cand ai vazut ca nu iti raspunde, tu trebuia sa stai la locul tau.
Despre discutia dintre diriginta, profesor si tine..trebuia sa taci. Ambii profesori erau nervosi pe tine. Diriginta a fost deranjata din treburile ei, profesorul de informatica nu si-a putut face ora din cauza ta. Cand stii ca ai doi profesori nervosi din cauza ta, cea mai buna solutie este sa taci.
Cat despre faptul ca te-ai sprijinit de catedra, eu am avut multi profesori cu fixatia asta, care considera ca daca ai o urma de respect pentru ei, trebuie sa stai macar drept in fata lor. Nu pe un picior, nu cu mainile in solduri, nu sprijinit de catedra.
De asemenea, te-ai adresat cu "el", ceea ce din nou, faci cu o persoana de varsta ta sau cu care esti foarte apropiat, nu cu un profesor, nu cu un sef, nu cu cineva mult mai mare decat tine. Adresandu-te cu "el" unui profesor este un alt semn al lipsei de respect.
Singurul lucru pe care l-a facut gresit a fost ceea ce ti-a facut la test.
Din punctul meu de vedere ai fost pedepsit pe buna dreptate.
Sfatul meu ar fi sa te duci intr-o pauza si sa iti ceri scuze. Spune-i ca intelegi ce ai gresit si ca vei incerca sa iti schimbi atitudinea. De asemenea intreaba-l cum ai putea sa iti indrepti nota. Asa vei avea mai multe sanse decat sa te iei in gura cu el.