| davidionut5294 a întrebat:

Salut! Mă puteți ajuta cu câteva sfaturi pentru examenul de clasa a8a? "Cum să învăț mai ușor?", "Să am memoria mai bună?", "Să scap de stres" gen metode mai bune...
Și cum pot lua o notă cât mai buna în examen? Va rog ajutati-ma!

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns:

Nu exista "cum să învăț mai ușor" —exista o rutina prestabilită de învățare și multă răbdare
Nu exista "Sa am memoria mai buna" — exista atenție la ore pentru a putea deprinde mai ușor, ca acasă doar sa repeți ce știi deja.De fapt asta e secretul unei memorii bune, repetatul și învățatul prin asociiere.Adica in timp ce citești despre ceva, îți imaginezi o situație asemănătoare prin care ai trecut si tu cândva (e mai greu, dar dacă îți intră în reflex o sa fie ușor)
Nu exista "sa scap de stres" —exista pregătire temeinică, pentru că stresul este generat de nesiguranța a ceea ce va pica la examen. Spune-mi tu că nu ai pățit vreodată să știi tot testul și să fii foarte relaxat.Asta e secretul.
Daca vrei să înveți foarte bine.
Încearcă să:
-iti notezi o idee principala a ceea ce ai de învățat
Astfel încât tu când citești acel cuvânt sau idee sa ai habar despre ce e vorba
-Nu lucra non stop, lucrează cu pauze, 40 min lucru, 20 pauza (poți căuta tehnica pomodoro pe yt)
-Bea apa când înveți, creierul este însetat mereu, mai ales când vine vorba să-l pui la treabă
-Folosește-te de lecții video pe yt pentru a vedea și alta perspectiva de predare
-foloseste markere.
Și cred că e suficient.
Fundiță?love struck

| Violleta2022 a răspuns:

Poti invata "mai usor" daca te focusezi pe ce citesti si intelegi logic.
Dar pentru asta trebuie sa ai o rutina foarte stricta de invatat care se incepe cu INCHIDEREA ELECTRONICELOR si tot ce te poate distrage de la invatat: telefonul, televizorul, computerul, tableta, jocurile.
Acum cand sunt toate inchise, te asezi confortabil la masa cu cartea si caietul in fata si inveti, citind cate un paragraf/fraza, incercand sa intelegi logic ce ai citit si sa retii doar esenta frazei, dupa care te muti la urmatoarea fraza samd.

| dullcat a răspuns:

Buna.Poti cauta dupa cuvinte cheie pe YouTube, asa vezi cum au procedat altii.Sunt inclusiv profesori care au canale si explica de toate.Ar fi trebuit sa iti dai seama pana acum ce fel de memorie ai.De exemplu una vizuala inseamna sa folosesti culori, sa desenezi, sa incadrezi informatia in chenare distincte, sa treci ideile pe postits si sa iti faci un perete unde sa le vezi des, poate niste foi de lectura. Daca ai memoria auditiva atunci poti rezuma ideile principale la romana, te inregistrezi cand le citesti cu voce tare si apoi asculti inregistrarile in drumul spre scoala, daca mergi pe jos sau oricand ai timp.Sunt multe tehnici, dar tu esti cel care isi cunoaste cel mai bine propriul sine si poate decide. Succes!

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Ia meditatii si fi atent in clasa. Asa a mers pentru mine anul trecut si am prins mate-info.

| davidionut5294 explică (pentru anonimaaa1206):

Mulțumesc!