| Andrei192245 a întrebat:

Salut! sunt copil am 16 ani si ma confrunt cu o problema dermatologica care imi strica toata increderea de sine. Am inteles dintr o consultatie la un medic ca as avea eritem pudic. in zona pometilor nu este o simpla roseata. ca sa descriu putin situatia, atunci cand ma trezesc pielea se uleiaza peste noapte si dimineata s ar duce putin din roseata datorita uleiului din zona pometilor in spre nas. adica vizual e placut, nu e asa de rau. insa daca fac orice miscare, sau ma spal pe fata (mai ales asta!), ma aprind foarte rau. deci ajunsesem la concluzia ca am o piele sensibila, am incercat sa nu ma spal asa des, adica doar seara, si sa ma spal cu ceva adecvat. ma spal cu cera ve cleanser oil d asta ideea e ca nu frec ca animalu, am ajuns sa fac miscari d astea infime pe ca in aer daca pot zice asa. incat sa nu apas usor, ca altfel dupa ce clatesc mare roseata ce apare zici ca m-am oparit la aragaz. si nici sa ma spal nu pot ca na apar cosuri si nu e asa bine. nu exagerez cu spalatu pe fata si asa, doar o data seara. si alta problema ar fi cearcanele care si astea am inteles ca nu sunt cearcane. eu am zis ca sunt "cearcane vineti", mov. care am inteles ca sunt pur si simplu ca sunt putin alb la fata. dorm 8 9 ore pe noapte, am o alimentatie bine pusa la punct, fac sala, n am vreo carenta de vreo vitamina fiindca suplimentez. ele tot exist. am inteles ca e vorba despre o circulatie de sange care in momentul in care ma solicit, venele alea pompeaza si se vad mai proeminent. deci practic am cearcane vineti nu negre si nu stiu ce sa le fac. nu sunt slab, am 78 de kg ca si la asta m-am gandit. tin sa mentionez ca toate astea cand eram mic nu le aveam, eram ceva mai alb la fata dar aveam glass skin fara cearcane fara nimic. ma scuzati poate pentru unele exprimari ciudate. Imi puteti da un sfat? multumesc frumos! (nu stiu daca asta e categoria, imi pare rau daca am gresit)

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te salut domnule, nu te speria si nu te panica, ai doar 16 ani. Problema exista, nu facem nimic daca o sa ne plangem mereu asadar propun o solutie. Nu te mai gandi la problema ta pentru ca nu o sa dispara din senin, insa cel mai bine ar fi sa te preocupi de a face sport intens cu program si disciplina, propuneti ca de la 78kg sa ajungi la 70 intr-o luna, poti face asta daca alergi 1 ora zilnic in parc. Imi pare rau ca treci prin asta, insa trebuie sa te ocupi de sanatatea ta. Daca te ocupi de sport, problema ta poate disparea. Incearca, nu ai nimic de pierdut

| Andrei192245 explică (pentru anonim_4396):

Chiar mersi frumos pentru raspuns! am zis sa mentionez ca am 78kg in ideea ca am masa musculara definita la kg alea, adica clar nu intra obezitatea sa zici ca ba na daca slabesti o sa ai fata mai ok. O sa incerc sa nu ma mai gandesc asa mult. probabil ca in joc intra si factorul psihologic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Andrei192245):

Sa fii sanatos, sa iti ajute Dumneze sa treci cu bine peste orice obstacol al vietii. Iti mai zic ceva, suferinta ne poate transforma in oameni mai rai sau mai buni. Nimeni nu scapa de suferinta, ea vine prin mii de forme, problema nu este suferinta ci cum treci prin ea si cum devii dupa suferinta.