| Fcp_Andreyutz-uu_1999 a întrebat:

Sunt disperat. Mi-sa scăzut nota la purtare pe nedrept, cum pot contesta nota sau lua o măsură.
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Esti foarte eliptic si nu ai dat detaliile cerute.
Inteleg ca ai fost sanctionat disciplinar si scaderea notei a insotit sanctiunea, fapt perfect legal, conform Statutului elevului.
In acest caz poti sa contesti sanctiunea disciplinara si sa soliciti anularea, caz in care si media la purtare va fi corectata.
Conform Statutului elevului, citez:
"SECŢIUNEA a 6-a.Contestarea  
  ART. 29. (1) Contestarea sancţiunilor ce pot fi aplicate elevilor, prevăzute la  art. 16, se adresează, de către elev sau, după caz, de către părintele/tutorele/ susţinătorul legal al elevului, consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, în termen de 5 zile lucrătoare de la aplicarea sancţiunii.
  (2) Contestaţia se soluţionează în termen de 30 de zile de la depunerea  acesteia la secretariatul unităţii de învăţământ. Hotărârea consiliului de administraţie nu este definitivă şi poate fi atacată ulterior la instanţa de contencios administrativ din circumscripţia unităţii de învăţământ, conform legii."

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Statutului elevului se pot contesta doar notele la lucrarile scrise.
Nu spui pentru ce ti-a fost scazuta nota, respectiv pentru absente sau dupa ce s-a luat impotriva ta o masura disciplinara. Da aceste detalii si o sa-ti raspund concret.

| Fcp_Andreyutz-uu_1999 explică (pentru Ioandelasal):

Mi-a fost scăzută nota la 7. Pentru lucruri care nu pot fi dovedite.

| darrio2007 a răspuns:

Daca este pe nedrept de ce nu scrii aici si motivul?

| T0T a răspuns:

Fiecare are dreptatea lui. Trebuia să zici motivul.

| Violleta2022 a răspuns:

Un profesor nu scade nota la purtare pe nedrept si mai ales la 7, care-i lucru foarte serios, probabil ai facut ceva grav si de aceea ai fost notat atat de rau.
Din cate stiu si eu, nota la purtare nu poate fii contestata.

| Fcp_Andreyutz-uu_1999 explică (pentru darrio2007):

Sunt la o clasa de B. Sunt pretenții. Pot spune ca un coleg a adus o boxa la școală, a pus muzica, a luat amenda de la jandarmi si am fost sancționați toți care eram pe lângă el, deșii nu am facut nimic. Si inca o probleme este ca s-au facut poze in clasa si am facut si eu o poza in care se vad colegii. Am fost sancționat si pentru asta.

| darrio2007 a răspuns (pentru Fcp_Andreyutz-uu_1999):

Cum adica n-ai facut nimic? Erai prezent acolo. Muzica, cred ca era dată tare, că altfel nu veneau jandarmii. Intr-adevar, cu pozele nu au dreptate. V-au bagat pe toti in aceeasi oală, asta e clar.
P.S. De ce spui ca lucrurile nu pot fi dovedite? Cea mai buna dovada este ce ai scris tu aici.