| Panteras a întrebat:

Salut sunt in cautarea unor sfaturi legate de ceea ce vreau sa fac pe viitor.In primul rand sunt la liceu in clasa a X-a si nu m-am gandit ce sa fac cu viata mea, oricum in capul meu am o multitudine de idei si lucruri care imi plac mie.Sunt la filologie,un profil cam usor as zice eu, deci problema este urmatoarea: cred ca mi-am gresit profilul, orice as face nu stiu de ce dar ma atrage partea asta cu informatica si in general tehnologia.De mic sunt prin preajma lor si nu m-as vedea in viitor cine stie ce avocat, profesor(asta in niciun caz) sau cine stie ce meserie care imi este recomandata la profilul pe care il urmez.Stiu ca la facultate poti merge unde vrei doar sa-ti iei bacu si probele si de aceea as vrea sa urmez o facultate bazata pe aceasta matematica de care multi vor sa scape,dar eu nu vreau deoarece simt ca, cu cat fac mai putina mate parca imi pierd logica din mine, de exemplu in clasa a 8-a am putut face niste exerciti pe care acum habar nu am si imi pare ca invat tot mai greu logic.
Acuma ce as vrea eu de fapt: Idei despre cum as putea sa-mi revin in forma, adica sa pot sa imi imbunatatesc modul de a gandi, cum as putea sa imi imbunatatesc logica care pe multi ne bate cateodata.Si in cazul altor materii avem nevoie de logica si eu vreau sa mi-o dezvolt.
Vreau idei cum as putea face acest lucru.

P.S Stiu ca cititul este de asemenea bun la asa ceva deoarece ne face creierul sa lucreze, deci orice altceva care m-ar putea ajuta

Răspuns Câştigător
| Memecy a răspuns:

... Oke
Vrei informatică?
Există mai multe căi eu ți-aș prezenta 2 care îmi trec acum prin minte:
1. Vrei să mergi la facultatea de Mate-Info /Info etc?
2. Vrei să faci info ca hobby (caz în care ai nevoie de un main job sau nu)

Dacă vrei să mergi la faculatea de info etc ești dipus chiar de mâine să începi orele de matematică și /sau informatică poate fizică?
Câte sacrificii ești dispus să faci în acest sens?
Te crezi în stare să înveți singur matematică / info în cazul în care nu vrei profesor în particular?
Îți place informatica zici?
Care anume parte a informaticii?
Hard, Soft? (vezi că se îmbină laughing )
Poţi învăţa şi singur!
Ce limbaj de programare ştii?
Recomand cu căldură C / C++
De ce? de la Sisteme de operare (Windows, Linux etc ) până la roboți toate sunt programate în C
Din suprafață informatica pare cool dar oare chiar asta vrei?

Din ce scrii tu deduc altceva big grin
Poate! îţi place mai mult să citeşti decât informatica şi da cititul chair îţi dezvoltă logica nu mai puţin ca matematica.
Nu uita că cele mai multe probleme au fost puse ideologic în literatură apoi au venit demonstraţiile matematice

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| 77777 a răspuns:

Fa.te dealer nu muncesti, faci bani..plm laughing

| Panteras explică (pentru Memecy):

Vad ca esti bine documentat deci cu ce sa incep
In primul rand inainte sa aplic la scoala m-am gandit sa dau la mate dar credeam ca nu ma voi descurca
In al doilea rand stiu ca nu este deloc usor dar tot inspre acea directie as merge.
Si da as vrea sa invat singur matematica si informatica dar nivelul meu de informatica este cam la pamant deoarece nu am facut dar mi se pare interesanta, ceea ce vreau sa spun e ca informatica este viitorul.In viitor asta va predomina si cu aparitia asta a noilor tehnologii tot imi pun in gand " eu as putea sa fac acelasi lucru?' si raspunsul este ca da, sunt ambitios si cred in mine.
Chestia cu C/C++ am auzit de ea am cautat si pe net dar nu am gasit cv concret.Limbaj de programare....hmmmm trebuie sa ma mai documentez.
Si sincer mi-ar placea ca eu sa fac aceste lucruri high-tech pe care orice prost din ziua de azi le stie folosi,as vrea sa fac cv mai bun, mereu am vrut sa fiu cel mai bun si sper ca voi fihappy
Si e adevarat imi place cititul dar nu orice lectura, citesc cu placere dar doar ceea ce ma atrage, de exemplu pot pierde in fata pc-ului si citind despre ce am in fata ochilor ore intregi pana vine careva la mine si imi strica dispozitia.
Si imi place foarte mult sa-mi petrec timpul in fata pc-ului, as putea sta non-stop si sa fac orice ca nu ma plictisesc.
As vrea sfatul tau final in legatura cu ceea ce ar trebui sa incep pentru ca sa incerc sa invat ceea ce-mi trebuie pentru aceast domeniu....informatica/matematica si dc nu si robotica.

| Memecy a răspuns (pentru Panteras):

Dacă eşti convins că asta vrei e foarte bine.
1.În sensul informaticii recomand cu căldură acest site:http://curs.algoritmi.ro/
//faci laburile de acolo pe rând unde te împotmolești te pui și cauți pe net și tot afli
2.Ai citit Biblia? Nu contează! asta trebuie să fie Biblia ta ca programator(și IT-ist în general)http://www.iups.org/media/meeting_minutes/C.pdf
// cu asta poți începe dacă vrei
3.Ce sistem de operare ai? Windows (presupun) Renunță!
treci pe orice distribuție linux http://www.ubuntu.com/ (pentru începători), https://www.archlinux.org/ (puțin mai avansat) seamana foarte bine pe windows (doar că e free și open source)

4.De ce am început cu un limbaj de programare? simplu
1.Dezvoltă logica
2.Folosit în foarte multe domenii robotică, cibernetică, mecanică, se îmbină chiar și cu matematica

Site util
http://stackoverflow.com/
Despre matematică cel mai bine ar fi să întrebi un profesor/ bibliotecar etc
care să îți dea referințe precise la materiale
Dacă știi limbajul de programare C foarte bine nu mori de foame crede-mă!

| Panteras explică (pentru Memecy):

Mersi m-ai ajutat foarte multhappy