Inteleg ce spui.
Pai trebuie sa ai rabdare intr-o zi o sa te poti intretine singur fara ajutorul parintilor si sa fii cu prietena ta pe care o iubesti mult si sa faci tot ce ti-ai propus.
Acum trebuie sa termini liceul,nu te gandi ce zic ai tai ca nu inveti, ca nu faci nimic, conteaza doar ca tu sa stii lectiile si astea.
Parintii tai cred ca au probleme serioase daca fac asa, nu ma mir ca ai plecat de acasa atunci, dar nimeni nu te-a intrebat atunci motivul pentru care tu ai fugit? poate daca ai fii spus motivul s-ar fi schimbat ceva.
În general, astfel de manifestări de "nelinişte", de "dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte "aşezări" a "lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...
Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens sau de dificultati este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale.
Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu.
Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!
Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...
Chiar si asa nu a fost bine totusi sa pleci asa cine stie unde, puteai sa pacesti ceva rau, aia n-a fost o solutie.