anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani ( baiat) si sunt la liceu profil de mate-info si sunt nevoit sa impart Pc-ul cu restul membrilor familiei mele. Cand am nevoie sa imi fac tema la info sau exercitii ei de odata vin si imi spun " am treaba la calculator" iar eu trebuie sa ma supun si sa plec. Cand vreau sa ma mai joc cate ceva cu colegii mei ca si asa nu am timp ma joc destul de putin sunt deranjat constant de catre parinti si e cam jenant pentru mine sa se tipe la mine sau sa imi ordone parintii sa inchid computerul in timp ce colegii ii aud.Eu stiu mult mai multe despre computere decat ei si tot ei tipa la mine ca " de ce merge incet calculatorul? E de la jocurile tale.In momentul asta le stergi!".Ei nu stiu absolut nimic, au impresia ca doar ma joc, si asta e complet fals.Ei descarca toate prostile si stau doar pe Facebook.As vrea sa le cumpar lor un laptop decent incat sa pot sa stau linistit la computerul meu.Imi puteti da niste sfaturi cum pot sa ii conving sa ma lase sa le cumpar un laptop? As vrea sa ma apuc sa fac videoclipuri pe Youtube despre jocuri video si sa le analizez, ca un fel de review si sa citesc comentarii amuzante de pe 4chan si ca sa editez trebuie sa invat iar cu parintii mei nu prea e posibil daca ma intrerup in continuu.

4 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Intr-un fel este bine sa aveti doar un pc pentru ca doar asa te poate face sa stai mai putin si sa faci si altceva.
Atunci cand ai posibilitatea sa stai la pc, fa temele iar daca o sa mai ai o alta ocazie mai si joacate.Chiar daca spui ca nu jocurile afecteaza pc sa stii ca mai fac si asta, ca nu sunt nici ele nemuritoare, ca sa te joci tu sa se mai joace si altul si sa mai vina si altul iti dai seama...
Nu prea cred ca ai cum sa ii convingi sa ia.Da strange si tu niste bani sa vada ca ai initiativa si cine stie poate iti fac vreo surpriza daca vad ca ti-l doresti.

| BogdanM11 a răspuns (pentru Freya1):

Ideea era sa le cumpar lor unul ca sa ma lase sa imi fac eu treaba, ca pc-ul meu e high tier si nu am nevoie sa il schimb

| Donsavas a răspuns:

Cred ca ar trebui să ti cumpere ei tie unul, în funcție de buget. Fii înțelegător, dacă nu stiu asta nu inseamna ca nu pot avea autoritate. Cand ai nevoie sa lucrezi, cere i alor tai voie înainte, nu faci nimic gresit dacă te respecți pe tine si înveți să eviți discuțiile.

| BogdanM11 a răspuns (pentru Donsavas):

Pc-ul asta este cel le care l-am cumparat eu, si tot eu nu ma pot bucura de el.Asta ma enerveaza cel mai tare