| Leontinn a întrebat:

Am 19 ani si as vrea sa stiu si eu pana la ce varsta ma pot inrola/inscrie in armata si pe ce post?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fortele armate romane angajeaza SGV, adica Soldati Gradati pe baza de Voluntariat. Trebuie mai intai sa faci Armata, adica Recrutarea si apoi Incorporarea, iti desfasori stagiul militar, apoi la terminare optezi pentru ramanerea in cadrul armatei. Poti urma cursurile scolilor militare si te specializezi intr-o anumita "arma", nu ma refer la arma propriu-zis ci asa se cheama orice calificare (Genisti, Tancuri si Auto, etc). Daca iti doresti cariera militara poti face Academia Militara Bucuresti. E frumoasa o asemenea cariera, daca esti hotarat intra pe site-ul MAPN si cauta inscrierea pentru Cariera Militara. Varsta max este 29 ani.
Noroc bun!

2 răspunsuri:
| Celentano1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Este obligatoriu sa ai bacul absolvit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Celentano1):

Daca vrei sa urci pe scara militara, da, iti trebuie scoala. Daca nu ai BAC mai mult de soldat gradar nu ai cum sa devii. Academia este un fel de Facultate Militatara, deci DA, in acest caz e obligatiul BAC-ul. Scoala o sa ai foarte multa. Ai de invatat si ai de instruit la randul tau.

Întrebări similare