Da, ești ciudat, în sensul de singular în raport cu cei din jurul tău. Așa se întâmplă când vrei ceva mai mult de la viață.
Este singurătatea omului creator, al celui care schimbă lumea cu mintea sa. Ceilalți vor merge la serviciu de la 9 la 18 timp de 40 de ani de viață activă, dta vei avea satisfacția omului creator, pe care ei nu o vor cunoaște niciodată. Jedem dass Seine, în română fiecare cu aleluia.
Deci, vrei sa spui ca vad lumea dintr-o alta perspectiva fata de cei din jur?
Da, exact. iar această perspectivă vizionară este legată de obicei de un ideal pe termen lung. Asta face parte din identitatea și individualitatea ta, care dacă diferă mult de a normei, este dificil ca alții să te accepte că ești comunitar cu ei. Dacă ești înțelept devii diplomat și nu manifești dispreț evident ci te adaptezi
aparent dar fără implicare circumstanțelor sociale.
Două exemple. Tatăl meu, tânăr ofițer, inainte de război. Soldă de 10000 lei care erau bani pe atunci. La soldă se adunau toți colegii la birt, restaurant și făceau praf solda și se îmbătau criță. Dacă el nu ar fi participat cu ei, l-ar fi considerat camarad de ne încredere, ori când ești militar, care urmează să mergi pe front, ceea ce s-a și întâmplat pe urmă, apropierea și camaraderia contează. Astfel participa și el, dar ca să nu fie obligat să bea prea mult, se debarasa de o parte din băutură într-un vas cu flori alăturat pe furiș.
Alt episod. Colegi cercetători vizită de lucru la Tbilisi, Gruzia, Georgia sovietică. Serile, invitați la chefuri la restaurante, unde se făceau toasturi cu pahare de vin, un toast după altul, pahare care trebuiau golite până la fund. Gazdele rezistau căci pentru ele, asta era rutină. Colegii au găsit motive să evite asta fără să jicnească gazdele.
Lucram salvamar la Mamaia în vacanțe studențești. În ziua de salar, seara colegii se adunau automat la restaurant la o băută. Eu eram băiat sărac și econom, așa că cel puțin ultimul salar îl duceam acasă la părinți. Așa că evitam politicos, așa ca să nu îmi supăr colegii. Iar în timpul facultății, fetele care sperau să se cupleze cu mine, le refuzam și pe ele politicos, căci mă concentram pe studiu. Bineînțeles că am avut parte de bârfe și comentarii nu chiar academice și plăcute pe tema asta, dar aceea era treaba lor, treaba mea era alta.
Si atunci, tu ce spui? E bine ca sunt asa? Adica mie imi place ca sunt asa acum.
E bine ca sunt asa?
Acest - e bine- nu pot să răspund eu la ea, ce e bine și ce rău în viața ta.
Adica mie imi place ca sunt asa acum.
Dacă dta dedici această stare idealului tău, pe care tu îl știi, atunci e bine. Valabilitatea și valoarea idealului tău nu am cum să le apreciez, dar sper că sunt bune și utile.