| andreibirauovidiu a întrebat:

am niste intrebari si nu stiu ce sa mai fac in legatura cu ele(subiectul intrebarilor).
1. Parintii mei se cearta des (nu zilnic dar destul de des) si nu as vrea sa se desparta dar cred ca asta e cea mai buna solutie pentru mine si fratele meu.
2 Ce as putea sa fac sa nu ma mai afecteze atat de tare chestia asta (din cauza certurilor sunt o persoana putin mai călită decât una de varsta mea dar totodata plang foarte usor tremur cand ei se cearta) (nu totdeauna dar uneori la certuri care dureaza da).
3. Mentionez ca imi place sa citesc texte scurte cand ei se ceartă (gen raspunsuri TPU mai lungi si diferite topicuri) dati-mi niste siteuri pe care as putea sa fac acest lucru

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Te inteleg. Am trecut si eu prin asta. De atunci mi-am propus ca eu sa nu ma cert niciodata. Stiu cum este simti cum pamantul iti fuge de sub picioare cand se intampla asta.

Legat de ce poti sa faci:
Aceasta perioada o sa treaca. Gandeste-te ca tot ce ti se intampla, ti se intampla cu un motiv. Cand o sa mai cresti o sa fii de acord cu aceasta fraza. Aceste "certuri" te formeaza pe tine ca om. Stii ce e bine, stii ce nu trebuie sa faci, stii ce le lipseste. Important este sa nu faci si tu ca ei.
Observa ce se intampla, observa-le orgoliul din cearta lor. Observa-le eul fals care pune stapanire pe fiecare cand se cearta. Dupa ce ai facut asta, abandoneaza aceasta analiza. Nu trebuie sa te afecteze asta. Lasa-i pe ei cu treaba lor. Tu vezi-ti de treaba ta. Nu prea poti sa eviti ce se intampla. O sa fie poate mereu astfel de momente acum si nu o sa te "transformi" intr-o persoana care nu se mai lasa afectata de aceste lucruri din prima. Dar cu exercitiu, sigur o sa reusesti.
Gandeste-te ca o sa vina momentul si o sa pleci de acolo. Atunci o sa te eliberezi de tot (asa am facut eu). Doar sa nu innebunesti pana atunci.

Ar fi mai multe de zis, dar as vrea sa le descoperi singur ^_^. Ce as vrea sa faci si ce m-a ajutat pe mine extrem de mult, este o carte. Coincidenta a facut ca exacr cand ma intrebam lucruri de genul (si multe altele) exacr cand am citit un paragraf de acolo, a facut referire la ce ma gandeam eu in clipa aia. Cartea se numeste "Un pamant nou" de Eckhart Tolle. Este usor de inteles si nu este mare. Sunt convins ca se gaseste si gratis in format pdf pe internet.
Acolo explica foatte bine cum functioneaza aceste roluri in viata fiecaruia.

Bafta! ^_^

4 răspunsuri:
| Ramo024 a răspuns:

Nu știu ce vârstă ai.
Daca ești încă la școală, poți vorbi despre ceea ce simți cu psihologul scolii.
Poți citi cărți în format PDF de pe internet, sau poți căuta diferite dezbateri pe forumuri.

| andreibirauovidiu explică (pentru Ramo024):

Multumesc psiholog de unde ca nu are scoala bani nici profesori calumea nu avem dar multumesc de raspuns

| andreibirauovidiu explică (pentru DoarBogdan):

Multumesc mult!

| Sofer a răspuns:

Care e motivul din ce se cearta?