Exista tratament :
Tratamentul bronsiectaziilor
Tratamentul implica profilaxia exacerbarilor, tratarea cauzelor care stau la baza afectiunii, managermentul agresiv al exacerbarilor si controlul complicatiilor.
Acesta presupune administrarea antibioticelor (in functie de antibiograma culturilor din sputa), fizioterapie toracica zilnica si utilizarea bronhodilatatoarelor inhalatorii. In mod uzual se administreaza antibiotice cu spectru larg pe o perioada de doua pana la patru saptamani, care se poate prelungi in cazuri foarte grave.
Indicatiile de tratament chirurgical sunt relativ limitate. Sunt luate in considerare bronsiectaziile localizate si se poate practica lobectomie - indepartarea lobului modificat. Eredicarea chirurgicala a focarelor infectioase sinusale este obligatorie.
Nu, un medic de medicina sportiva nu-ti poate da tie scutire, doar un medic specialist de plamani, de la un spital sau clinica privata din judetul tau.
Medicii sportivi sunt implicatii doar in activitatile sportivilor, nu a tuturor bolnavilor.
Nu i-ai explicat profesorului de sport? Pentru asta îți trebuie scutire medicala!
Daca tu te-ai interesat si stii, de ce ai mai venit sa ne interbi pe noi?
Ma rog, ca fosta sportiva iti spun ca medicul sportiv nu-ti da tie scutire medicala de la sport, ca nu se implica in treburile unui medic specialist sau a unui medic de familie.
Draga mea, medicul de medicina sportiva este medic specialist
Da, stiu ca medicul sportiv este medic specialist, dar acesta lucreza numai pentru sportivi, nu pentru tot restul populatiei, fiind specializat pe cei care fac sport de performanta, ceea ce nu este cazul tau.
Tu poti primi scutire medicala de la un medic specializat pe bolile plamanilor (pneumolog), nu de la un medic sportiv!
anonim_4396 întreabă: