| Edi0123 a întrebat:

Salut TPU! Am o problema cu gandurile atunci cand ma rog, imi apar in minte imagini parca din filmele de groaza si extraordinar de urate, iar apoi ma opresc si ma mahnesc.Nu stiu ce sa mai fac si mereu le contrazic, imi apar,dar le-am vazut pe internet de a lungul timpului si nu stiu cum pot scapa de ele, am încercat mai multe modalități, dar nu prea reușesc. Cand vreau sa ies pe ușa, trebuie sa am mereu in gand bun ca sa ma simt bine, dar problema este ca nu ma pot forța atat de mult sa am un gand frumos si imi vid ganduri rele random. Mie acum imi este frica si mereu ma mahnesc.Este o idee buna daca nu le bag in seama?

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Roagă-te in continuare și ignora gândurile pur și simplu, se vor estompa in timpul rugăciunii.
Cu cât le alimentezi, cu atât riști să te distragi de la rugăciune și nu asta trebuie sa faci.

| Edi0123 explică (pentru Hyperion7):

Faza este ca apar si cand nu fac

| Hyperion7 a răspuns (pentru Edi0123):

Pai e oarecum normal, daca tu așa ai fost învățat, na, acum trebuie sa le stopezi pur și simplu

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu le da importanta. Chiar daca iti vine in minte, continua sa te rogi, daca chiar asta doresti. Cu cat opui mai multa rezistenta asupra lor, cu atat mai intense devin gandurile la acele imagini. Lasa-le sa ruleze in minte si nu le baga in seama. Tu gandeste-te doar la rugaciunea ta. Nu te bate nimeni cu biciul si nu primesti marea pedeapsa divina pentru asta, stai linistit laughing