| anonim333119 a întrebat:

Salut Tpu..am o problema mare si nu stiu ce sa fac, as dori un sfat e urgent..eu am stat la un centru de plasament, maine trebuie sa eliberez avand 18 ani,familie nu prea am pe nimeni, ce as putea sa fac? De munca stiu si sunt capabil dar n-am unde sa plec momentan, precizez ca nu mi-e frica de munca! Dar nu am unde sta de maine. As fi apelat la familie dar de unde asa ceva.Un sfat va rog urgent

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Tu vei pleca de la Centrul de Plasament cu niște bani in cont, din partea statului, cu care te vei putea întreține cel puțin o lună. În acest timp, te vei strădui să iti găsești de lucru. In mod sigur, ai absolvit o scoala profesională și ai o calificare la mână. Dacă risipești banii oferiți de stat in câteva zile, riști să devii un posibil infractor. Ar fi bine să iti cauti rapid de lucru, să insisti pe la patroni (in constructii se caută personal, tot la fel la salubritare etc. Nu-i rușine a munci. E rușinos să furi, să consumi banii pe jocuri de noroc, la păcănele, pe alcool, și apoi să rămâi pe strazi, sub poduri etc).
In constructii sunt patroni care iti pot oferi și cazare pe o sumă modică. Îndrăznește să le soliciti sprijin și nu iti pierde curajul! Prezintă-te decent imbracat, vorbeste frumos, pentru a inspira milă. Dar dacă ți se inchide o ușă, ti se va deschide o alta și tot așa, nu descuraja.
Cam toti patronii au compasiune pentru copiii care au crescut la Centrul de Plasament. Conditia e să le arăți că ești harnic și serios la locul de muncă. Arată-le că se pot baza pe tine.
Success!
Și Dumnezeu să îți ajute!

Citez:

"Câți bani primește un copil la ieșire din centrul de plasament:

- La ieșirea din sistemul de protecție, fiecare tânăr primește, din partea statului, suma de 2.300 de lei. "La această sumă se mai adaugă și alocația copilului. Din ziua când intră în sistemul de protecție, până când iese, toate alocațiile lunare ale copilului sunt colectate într-un cont personal de care nu se atinge nimeni", a explicat directorul general al DGSAPC Sector 3."

4 răspunsuri:
| anonim333119 explică (pentru floresdemayo):

Multumesc frumos. Am sa urmez aceste sfaturi, Doamne Ajută!

| Vapaie a răspuns (pentru anonim333119):

Ai rezolvat? Din ce oraș ești? Eu sunt din Iași, as incerca sa te ajut daca as putea...

| anonim333119 explică (pentru Vapaie):

Hai in privat.

| Vapaie a răspuns (pentru anonim333119):

Buna dimineața ok