| SadWriter a întrebat:

Salut,TPU! Am și eu o problemă și aș vrea ajutorul cuiva. Stau cu o colegă într-o garsonieră, la etajul 2 al unui bloc,cu chirie (pentru școală). In apartamentul de sub noi, locuiește o femeie,cel mai probabil un cuplu cu copil mic,care plânge des. Ne-am trezit de două ori cu vecinii de jos(nu doar tânăra cu copil) la ușă, și zic că eu și cu colega mea mergem cu tocuri prin casa (de menționat că noi nu mergem încălțate in casa niciodată) și că facem gălăgie, in sensul că se aude tot ce facem noi in garsonieră. Suntem nevoite acum să mergem pe vârfuri și să vorbim in șoaptă. Iar copilul încă plânge din senin. Ne-au amenințat că vorbesc cu proprietara și merg la poliție. Astăzi am rămas singură acasă. Am pus o pungă pe gresie, normal, și în 5 minute m-am trezit cu femeia de jos la ușă,care mă certa că am trântit ceva jos, copilul ei a tresărit in somn și acum plânge.(Copilul ei a plâns și cu câteva minute înainte de asta). Acum zice că (mâine) vorbește cu proprietara și ne zboară din bloc, că s-a săturat de nesimțirea noastră. Pe bune? Nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc. Acum rămâne ca părinții să vină să vorbească cu ea.
Din nou, de menționat că este ora 23:00. Și ei zic că asta continuă să se audă mereu, de 2 săptămâni în coace (3, acum). Noi in weekend nu suntem acasă, și abia de când am reînceput școala ne-am reîntors în bloc.
Îmi cer scuze pentru întrebarea exagerat de lunga, dar cred că aveați nevoie de povestea din spate pentru a răspunde, iar eu am nevoie să mă sfătuiesc cu cineva!

6 răspunsuri:
| Silwian a răspuns:

Psi poate ar fi mai bine sa mergeti voi direct la politie si sa faceti o plangere! Eu asta v as sfatui! Daca sunteti minore ..sa mergeti impreuna cu parintii!

| Violleta2022 a răspuns:

Puneti covoare pe jos si evitati sa mai trantiti ceva prin casa, ca de aia vin la usa voastra.
Din pacate, voi doua stati ilegal acolo, fiindca sunteti minore si locuiti singure, nu aveti voie sa stati fara un adult care sa va supravegheze tot timpul.

| SadWriter explică (pentru Violleta2022):

Colega mea de camera are 19 ani, 20 anul ăsta. Este legal adult, deci... Oricum, mulțumesc pentru răspuns.

| Nirvanaaa a răspuns:

Eu cred ca e exagerata. Indiferent ce ati face, doamna nu a înțeles ca așa e la comun. Vecinii intr-un bloc trebuie sa se mute la casa dacă nu le convine sa își tolereze colocatarii. Poate și pe voi va deranjează plânsul copilului uneori dar asta nu înseamnă ca va duceți la usa ei. Cât nu ati dat găuri in pereti sau petreceri cu muzica la maxim, restul sunt lucruri tolerabile.
Discuta cu părinții, spune-le ce ai patit, sa vina sa vorbeasca cu ea, dar eventual (dacă tu ești minora sa discute și cu proprietara sa o puna in tema). Eu cred ca are prea mult timp liber dacă sta sa asculte ce zgomote faceti voi. Dacă ești ocupat cu ceva nici nu mai auzi ce fac vecinii tai.

| Violleta2022 a răspuns (pentru SadWriter):

Si colega asta adulta are Procura legala, ca este tutorele tau?

| LisaEmma a răspuns:

Salut. Am trecut printr-o situație asemănătoare. Știi cum îi. spațiul tău și-a tot blocului. Dacă nimerești o garsoniera/apartament cu vecini astfel. e destul de deranjant; sau cel puțin pentru mine așa a fost, motiv pentru care m-am mutat. Schimbi chiria. Asta pentru mine a fost o alegere bună. Am în bloc vecini care dau muzică și la două dimineața. Nu le spune nimeni nimic. Chiar dacă alături locuiește o familie cu doi copii. Astea-s condițiile. Să se mute la casă dacă nu-i convine.