| Asterix85 a întrebat:

Salut TPU!
Astăzi am obținut nota 2 la matematica din cauza faptului ca nu am știut o singura formula. Li s-a mai întâmplat și celorlalți colegi asa, dar eu am fost foarte atent la orele profesorului și nu mi se pare prea corect. Totuși, nu ma abțin din a-mi indrepta nota. Acesta este primul meu 2, nu obtin note chiar atât de rele, dar ma mențin cu 8, 9 si 10. E normal ca profesorii sa dea note de 2 și 3 elevilor buni care nu știu doar o singura formula? Mersi!

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Legal, poate sa facă asta
Conform Ordinului 5079/2016 ce vizează evaluarea elevilor, menționez:
"Art. 114. -
(1) Evaluarea rezultatelor la învăţătură se realizează permanent, pe parcursul anului şcolar."
"Art. 115. -
(1) Instrumentele de evaluare se stabilesc în funcţie de vârstă şi de particularităţile psihopedagogice ale beneficiarilor primari ai educaţiei şi de specificul fiecărei discipline. Acestea sunt:

a) chestionări orale;

b) teste, lucrări scrise;

c) experimente şi activităţi practice;

d) referate;

e) proiecte;

f) interviuri;

g) portofolii;

h) probe practice;

i) alte instrumente stabilite de comisiile metodice şi aprobate de director sau elaborate de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice/inspectoratele şcolare, elaborate în conformitate cu legislaţia naţională."

"Art 117
(2) Rezultatele evaluării se consemnează în catalog[...]."
Însă, după cum vezi, nu menționează nicăieri daca lui x cu 3 de 10 nu îi poate pune un 2.Asta pentru că ai fost chestionat, nu ai știut și ai luat nota in consecință.
Poate, cu viitoarele ocazii o să fii mai pregătitbig grin
Bafta!

2 răspunsuri:
| Asterix85 explică (pentru Hyperion7):

Mulțumesc frumos!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu e normal
dar nivelul profesorilor din Romania e atat de scazut incat unii cred ca se pot impune doar cu forta...