Provin din dorinta omului de a avea controlul asupra lucrurilor. Practic, prin intermediul lor, el are vaga impresie ca ar controla factorul de incertitudine. Faptul ca uneori chiar se intampla precum zice superstitia nu este o demonstratie a acesteia. Chiar si doar un caz particular in care nu se intampla conform superstitiei o demonteaza. Eu daca mai cred in superstitii o iau de tot razna. Si asa am destule probleme.
Ce este superstiția?
SUPERSTÍȚIE
Prejudecată care decurge din credința în spirite bune și rele, în farmece și vrăji,
în semne prevestitoare, în numere fatidice sau în alte rămășițe ale animismului și ale magiei.
Superstițiile sunt invenții omenești
Este adevărat că superstițiile nu au apărut acum și nu sunt ceva nou,
dar de ele totdeauna a făcut uz Diavolul și dracii prin învățăturile nimicitoare pe care le-au răspândit.
Și superstițiile și vrăjitoriile și horoscopul sunt invenții și instrumente ale Satanei
prin care vrea să-i robească pe oameni și să-i îndepărteze de Dumnezeu.
Să ne ferim de ele și să ne ținem în totul totului tot numai de Dumnezeu nostru și de Cuvântul Său.
Superstițiile pot ruina viețile
Superstițiile sunt ca și vrăjitoriile și au un efect distrugător asupra omului,
a familiei lui, a relațiilor lui cu alți oameni și cu Dumnezeu.
In cazul in care un om are cu adevarat o RELATIE PERSONALA cu Fiul Lui Dumnezeu.
Sa nu confundam OMUL RELIGIOS, care traieste dupa o ANUME RELIGIE sau dupa anume TRADITII!
Superstițiile sunt o urâciune inaintea Lui Dumnezeu
La ieșirea poporului Israel din robia egipteană, Dumnezeu le-a spus în Cuvântul Său astfel:
După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora.
Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor,
de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile
sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.
Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tău
pe aceste neamuri dinaintea ta.
Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul Dumnezeul tău.
Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori;
dar ţie, Domnul Dumnezeul tău nu-ţi îngăduie lucrul acesta.
Deuteronom 18:9-14
"Superstițiile sunt invenții omenești"
"Superstițiile sunt o urâciune inaintea Lui Dumnezeu"
Cum Dumnezeu e tot inventie a omenirii înseamnă că Dumnezeu e o urâciune in fata sa?
Cool logica.
Nu cred în acest tip de superstiții și cred că nimeni nu ar trebui. Este adevărat că unii oameni cred în ele, poate pentru că sunt speriați, sau pentru a ieși uneori în avantaj, să aibă ce să povestească la alții. Nu cred că au fost vreodată demonstrate pentru că sunt practic imposibile.
Credeam în copilărie și adolescență dar incerc sa nu mă mai las influențată de ele. Au apărut din folclor.