| Floricica44444 a întrebat:

Salut TPU, eu sunt o fata de 16 ani, care nu prea a experimentat dragostea asa de bine, am in vedere ca nu m-am întâlnit niciodată, nu am avut primul sărut etc. Cu toate acestea, l-am cunoscut întâmplător pe el, un băiat inteligent, carismatic și glumeț, pentru mine e cel mai frumos băiat din lume. Am început a vorbi din pura întâmplare și el a început să-mi scrie mai des, vorbeam aproape in fiecare zi, m-a chemat chiar și să ieșim, când ieșeam îmi plăcea ca aveam conversații diverse, era minunat. Cu toate acestea ne știm de 6 luni dar vorbim mai rar după ce în ianuarie am vrut sa clarific ce suntem. El a zis și,, te iubesc,,. Cu toate acestea după vreo 2 saptamani a pus punct ca cică nu se simte bine, ca parca nu vorbeam ca înainte. Totuși el îmi mai scrie. Iar eu plâng și mă întreb, cum el poate rezista sa nu-mi scrie, pentru că eu mă uit din 2 în 2 minute sa vad dacă e online, vreau sa vorbesc cu el, dar nu vreau sa ii scriu. I-as spune ca îmi este dor, dar nu rezolv nimic. Ma satur să retrăiesc în amintiri îmbrățișări și ieșiri. Ma culc noaptea cu el în gând și dimineața tot cu el. Când îl vad mie inca îmi ia inima razna. Ma înroșesc, ma satur să plâng. Ajutați-ma :*(

10 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Din pacate trebuie sa treci si tu prin asta cum am trecut toti la varsta ta. Intr-o relatie indiferent ca esti baiat sau fata, la un moment dat apar si probleme iar unul dintre cei doi renunta mai repede decat celalalt. Uneori aceste probleme duc la ruperea relatiei, altele nu. Totusi chiar daca esti un copil ( pentru mine cel putin ca sunt 10 ani diferenta si eu asa te consider ) tu trebuie sa fii constienta ca asta este cursul vietii si nu exista un raspuns clar pentru care la aceasta varsta unul dintre parteneri devine rece si se departeaza de celalalt. Pot fi N motive: s-a schimbat ca si el e probabil tot de varsta ta si la anii astia interesele se schimba foarte des, poate ii place de o alta fata, poate vrea sa se concentreze pe studii sau poate baiatul voia ceva mai special de la tine si tu nu i-ai oferit asa ca nu ai mai prezentat interes deoarece la varsta asta, crede-ma ca stiu ce vor baietii de la o fata, si eu am avut 16 ani odata laughing. Zic sa incerci sa iti ocupi timpul cu altceva pana iti trece supararea. Focus on school si la hobby urile tale. In timp o sa iti gasesti alt baiat "perfect". Bafta!

| dullcat a răspuns:

Buna.Toata experienta si-a pus o amprenta adanca asupra fiintei tale tocmai fiindca este prima.La 16 ani e superficial sa vorbesti de dragoste si iubire, tocmai de aceea a zis ca te iubeste iar dupa 2 saptamani s-a razgandit, in loc sa discutati deschis despre cum a evoluat legatura dintre voi si de s-au mai racit putin lucrurile.Sunt constienta ca totul pare foarte tragic acum, doar am trecut si eu pe acolo.Dar crede-ma, chiar daca nu pare asa, te vei face bine pe masura ce mai trece timpul, sigur vei mai gasi baieti care sa iti miste sufletul si inima in aceeasi masura.Trebuie doar sa vrei asta, sa fii deschisa spre viitor si sa lasi trecutul in urma, sa-l accepti, nu sa cauti explicatii.In mod clar nu se va intampla asta daca absolut zilnic el este prima persoana la care te gandesti dupa trezire si ultima la care te gandesti inainte de culcare. Ocupa-ti timpul cu activitati care te bucurau inainte sa apare el in peisaj, deoarece nu poti sa-ti petreci tot timpul liber asteptand un semn de viata de la el.Te va imbolnavi....Repet, ai putina incredere, tot raul e spre bine.Multi oameni au experimentat acelasi lucru si au supravietuit just fine.

mai scrie*
îmi ia inima*

| Hyperion7 a răspuns:

Din ce observ, deși va iubiți, sunteți ca apa cu uleiul.
Pe scurt, in iubire exista 4 tipuri de atașament și citez
"Securizant.
Copilul are încredere în persoana de atașament că va fi acolo pentru protecție, așa încât merge și explorează mediul înconjurător (camera, parcul), căutându-și mama cu privirea periodic. Un asemenea copil se supără când mama părăsește încăperea, dar este consolat cu ușurință de către aceasta când se întoarce. În acest stil de atașament, copilul percepe mama ca fiind responsivă, disponibilă pentru nevoile sale și de ajutor."

Și "Nesecurizant rezistent/ ambivalent.
Copiii cu atașament ambivalent pot apărea excesiv de atașați de mamă într-un punct, ca apoi să respingă tentativa acesteia de a interacționa sau a oferi afecțiune. Copilul are puțin curaj să exploreze mediul înconjurător, dar nici nu este consolat cu ușurință de către mamă. Mama este percepută, în acest caz, ca un îngrijitor imprevizibil, care nu răspunde consecvent la nevoile copilului."
Acolo zice de părinți și nu o zice din greșeală, ci pe baza relației cu părinții vei avea și relațiile in viața, adică dacă tu te incadrezi la securizant nu vei înțelege nevoia celui ambivalent și viceversa.Adica tu in timp ce îl vrei, el fuge și nu e vina lui, pur și simplu așa e învățat el din familie sa iubească.
Așa că daca te depășește, mai bine treci peste!
Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Era totul atât de frumos.
Curgea firesc dragostea, ca un râu liniștit.
De ce era nevoie să clarifici?

| Floricica44444 explică (pentru anonim_4396):

Pentru ca erau momente când vorbeam 2 săptămâni în fiecare zi pana la 1-2 și se făceau pauze de zile sau chiar săptămânii apoi în care nu mai vorbeam deloooc. Faptul ca nu puteam sa ii reproșez ca nu e normal asa, sa te joci cu faptul ca scriu nu scriu etc. ma intrista groaznic, deoarece nu era nimic asumat. Imi părea rau ca se fac pauze asa mari și voiam sa clarific totul, acum îmi pare un pic rău dar nu în totalitate caci știu ca ma place ))

| Floricica44444 explică (pentru Hyperion7):

Dar ceva arată faptul ca la ambii părinții ne sunt divorțați și recăsătorit?(la ambii tatăl matern nu are treaba cu viata fiecărui)

| Floricica44444 explică (pentru dullcat):

Faptul ca este prima și eșuată e greu sa trec peste, dar merci?

| Violleta2022 a răspuns:

Esti inca micuta si nu ai de ce sa te sperii sau sa te ingrijorezi, fiindca dragostea vine si mai tarziu, acnd vei intalni omul potrivit.
Faptul ca tu plangi din nimicuri, denota ca esti imatura si probabil ca asta il agaseaza pe baiatul ala, de aceea nu te mai cauta si raspunde atat de rar.
Focuseaza-te pe carte, ca-i enorm de invatat si vezi tu la vara ce rezolvi, cu asta sau cu alt baiat.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Floricica44444):

Posibil pe el sa îl fi afectat mai mult divorțul.

| MarianWLF a răspuns:

Te astepti la maturitate din partea unui baiat de varsta ta? Nu se va intampla, multi baieti se comporta ca niste copii inclusiv la 18 ani, stiu ca dragostea la 16 ani se simte foarte intens dar baiatul a cam epuizat subiectele si s-a plictisit, revino-ti in fire nu e normal sa stai cu gandul la el 24/7, te cred ca te-ai indragostit dar persoana in cauza nu mai merita sentimentele si implicarea din moment ce nu le mai ofera.