| NobodyButAnybody a întrebat:

Salut TPU
Intru în clasa a-10-a și vreau să mă transfer la alt liceu, pe același profil.
Am fost și am depus cerere de transfer la 4 licee, au trecut 2-3 săptămâni de când am depus toate cererile cu tot cu ce mai cereau ei pe acolo(foaie matricola etc.) iar când le-am depus mi-au zis toate liceele că momentan nu sunt locuri, un liceu m-a și sunat să-mi zică că nu au locuri...
Media finală mi-a ieșit mare, nu asta ar fi problema.
Ce aș putea face? Este ceva ce aș putea face eu? Chiar îmi doresc să fiu acceptată de un liceu.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai facut cam totul ce depinde de tine, in rest totul depinde de CA al liceului de transfer, acesta are dreptul sa admita cererea sau s-o refuze, mai ales daca nu sunt indeplinite toate conditiile de transfer, inclusiv criteriul privind nedepasirea numarului maxim de elevi din clasa de transfer.
Ce mai poti este sa depui o cerere la ISJ din judetul tau si sa soliciti depasirea numarului maxim de elevi din clasa de transfer de la un liceu, respectiv cel care este mai convenabil pentru tine si sa speri sa fie aprobata.

| dullcat a răspuns:

Buna.Tot ce poti face acum e sa astepti si sa ramai pozitiva. Poate ai noroc si cineva de la acele licee se va transfera in alta parte, astfel eliberandu-se un loc pentru tine.

Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Cand ceri transfer pe acelasi profil de la un liceu la altul, inseamna ca esti un copil cu "probleme" si toti profesorii si directori se feresc de asemena copii, care devin ulterior o mare durere-n fund pentru ei.
Bineinteles ca legea le permite sa te refuze pentru ca nu mai au locuri.
Dar tu poti ramane la liceul actual, unde esti acum acum, ca doar ai loc acolo.

| NobodyButAnybody explică (pentru Violleta2022):

Daca vreau sa ma transferi pe acelasi profil nu inseamna ca sunt copil problema ci un copil care vrea sa nu mai stea o ora jumate pe drum ca sa se duca la un liceu de tot rahatul in care profesorii chiulesc si nu sunt capabili sa le predea elevilor la ore.
De aceea exista sectiunea "motivul pentru care solicit transferul" si media la purtare pe foaia matricolă care se dă o dată cu cererea de transfer.

| Violleta2022 a răspuns (pentru NobodyButAnybody):

Din pacate, profesorii de la noul liceu nu stiu ca tie nu-ti plac profesorii de la liceul unde esti acum, crezand ca ai alte probleme reale, de aceea te refuza, mai ales cand critici profesorii, nici un alt profesor nu te vrea in clasa lui.

Din nefericire pentru tine, legal au tot dreptul sa refuze, daca nu au locuri disponibile.