Nu are importanta zgarietura, daca a fost spitalizat, inseaman ca a fost grav, iar pedeapsa este pentru tentativa de omor, indiferent ca nu a ajuns sa-l omoare, dar a intentionat sa-i faca rau.
Nu are importanta ce crezi tu, ca legile se aplica tuturor, fara sa fie intrebati copii daca cred sau nu ceva, legea este lege si colegul tau a dus o arma alba la scoala cu intentia de a ranii sau omori pe cineva, ceea ce-l face direct rapsunzator legal.
Acum, totul depinde de parintii acelui baiat ranit, daca depun plangere si merg la judecatorie, atunci se ajunge la puscarie.
Daca copilul ala depudne plangere la Politie, poate face puscarie prietenul tau. Daca-i minor, poate intra in puscaria juvenila.
Detinerea de arme albe si folosirea lor cu intentia de omor sau vatamare corporala, se pedepseste cu inchisoare.
Si eu cred ca tot amenda, minor+vatamare corporala si posesie de arma alba nu are cum sa ii dea mai mult.
Nu cred ca puscarie, ca nu i-a rupt nimic. TIpul ala are o zgarietura mai mare pe picior, nu e mare chestie. Adica daca ii taia piciorul cu totul sau il rupea, poate ma gandeam, dar pentru o simpla taietura asa mult tam tam?