Vad ca esti hotarat pretenas:))
Deci:
- alergare de cel putin 4 ori pe saptamana preferabil seara
- pentru abdomen si patratele uite aici--->http://www.youtube.com/watch?v=RqvZSbxrNDk, dar nu faci deodata ce face cel din clip doar 2-3 tipuri de abdomene, cu timpul incepi sa mai faci restul de genuri
- multe flotari dar la fel la inceput putine si cu timpul faci mai multe, dar sa faci o serie de cate 10, faci 10 te odihnesti putin si tot asa
- dupa ce ai terminat cu flotari gantere daca ai acasa sa faci cu ele dar nu exagera dupa flotari esti obosit deci si gantere cu limita, am pus ganterele la sfarsit deoarece ele nu cresc forta foarte mult, mai mult modeleaza muscii.
Asta e si antrenamentul meu de zi cu zi, si rezultatele se vad cam in 2-3 luni sa nu te astepti sa se vada din prima ca nu o sa se intample.
Oricum daca incepi de acum antrenamentul pana in vara vei avea material sa zic asa :))
Trebuie sa ai rabdare. odihna si alimentatie. exercitii acasa poti cauta pe google pentru. toate grupele de muschii +niste gantere sau te duci la sala.
Nu ai nicio treaba cu capitolul masa musculara, esti COMPLET pe langa
1. antrenamente zilnice = progrese lente, muschii se dezvolta in zilele de pauza
2. pentru muschi trebuie sa maresti greutatea, NU numarul de repetari ( multe flotari = rezistanta, NU muschi )
3. nu mentionezi nimic de alimentatie, in special de proteine, care conteaza mult mai mult decat antrenamentele
4. cand faci masa musculara nu prea bagi cardio ( alergat )
5. ganterele nu cresc forta, esti batut in cap
Copil mic paralel cu sportul
Inteligentule mai uite-te odata si vezi am scris eu ca ganterele cresc forta ca eu nu vad, am zis ca ganterele nu cresc forta pune-ti ochelari daca nu vezi bine.
Alergatul este sa te mentii in forma si pentru rezistenta.
De proteine nu am zis nimic deoarece multora nu le convine sa bage bani in genul asta chestii si stiu si eu despre ele nu-ti fa griji, si eu am facut sala si am luat proteine.
Si asa e pentru muschi maresti greutatea, eu ziceam ca sa nu faci incontinuu, sa te mai si odihnesti sa faci si pauze.
Flotarile sunt mai eficiente pentru cresterea rezistentei. Eu nu am mai facut flotari de ani de zile si imping de la piept greutati mai mari decat altii care fac sute de flotari.
http://www.getfit.ro/......serie.html
Citez : "1. Forta- 2-6 repetari", deci cand poti sa faci mai mult de 6 flotari gata, nu te mai ajuta ( decat daca pui greutate pe tine ).
Forta creste marind greutatea, NU numarul de repetari, la flotari e destul de incomod sa maresti greutatea.
Si depinde ce grupe, cu flotari faci piept, cu gantere poti lucra si umeri, si biceps, si antebrat, si triceps, chiar si un ex. pentru spate ( ramat cu gantera ) sau trapez. Marind greutatea mereu cand poti mai mult decat 6 repetari, maresti forta.
Si nu exista exercitii pentru "modelat muschii', exista doar exercitii de baza si de izolare, pentru "modelare" ( adica definire ) conteaza alimentatia si cardio ( alergat, etc.) pentru a arde stratul adipos si a fi fibrat, dar asta se face dupa cel putin 1 an de perioada de masa ( sa ai ce sa definesti ), in care mananci multe proteine si te antrenezi serios, nu flotari.