| xMexhigher a întrebat:

Salut tuturor, am așa o întrebare, deci am 16 ani (băiat) îmi fac griji pentru glasul meu care nu se modifica deloc,In general arat foarte tânăr, oamenii zic ca arat cu unul sau doi ani mai tânăr, iar cei mai tineri cred ca am 13-14 ani, și apoi se șochează ca am 16 și învăț in scoala înaltă ( liceu ), multi prieteni au glasul gros sau cel puțin schimbat, dar la mine rămase la fel unul de gasca, mai slab. Ma maturizez mai greu precum ( barba) ce îmi apare greu și nu o am încă. Vreau sa aflu, glasul meu se va mai schimba deoarece ma maturizez mai greu, sau va rămâne așa deoarece am 16+?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pai si glasul se schimba odata cu tine.
Ai rabdare, pana la terminarea cresterii, este timp destul sa te schimbi si sa acepti voce de adult.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este stiut ca baietii se dezvolta mult mai incet decat fetele in perioada pubertate/adolescenta.
La tine chiar este confirmat asta, spui ca arati de 13-14 ani, asadar rabdare, ca te vei schimba in urmatorii 4-5 ani.

| xMexhigher explică (pentru Violleta2022):

Mersi,și glasul tot?

| aXy99 a răspuns:

Salut. Nu este anormal. Nu ne dezvoltam toti la fel. E foarte posibil sa ti se dezvolte organismul destul de mult in urmatorii ani. Incepand de la barba, pana la glas.
PS: Poti sa ai si 30 ani si sa nu ai barba, nu e obligatoriu!