| Utilizatorul33997289 a întrebat:

Salut.
Vreau să mă ajutați cu ceva va rog.

Sunt baiat, am 18 ani, sunt clasa a12a și nu am instinctul acela de a pune piciorul în prag.

Toată viața am fost un tip mai retras..nu mă bat..nu umblu in grupuri cu anturaje și chestii din astea..sunt un tip pacifist.

Doar că am o problema..sunt prea slab psihic sau așa ceva când vine vorba de un conflict sau de a mă impune.

De exemplu:
-Doi colegi s-au bătut prin clasa și unul a căzut pe mine când stăteam în bancă..am reacționat ca și cum nu s-ar întâmplat nimic. ..am continuat să mă uit pe telefon.

Sau alti colegi se băteau cu pixuri..caiete..ce aveau ei și eu eram oarecum între ei. Când se mai fereau mai ajungeau pixuri și în mine și eu tot nu reacționam.

Chestia e că, când acel coleg a căzut peste mine..eu nu am făcut nimic..nu m-am luat de el..nu i am făcut nimic.

Și așa și cu cei doi care se băteau.

Ce poate fi? Nu știu ce e cu mine.
Pe lângă faptul că sunt baiat mai am și 193cm înălțime și arăt prea ciudat când reacționez în așa fel..sunt o namila de om, dar nu știu ce e cu mine.

Dau funda la cel mai bun răspuns

2 răspunsuri:
| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Este un lucru extraordinar ca poti fi calm in astfel de situatii, si e si firesc sa iti fie frica (uneori frica este un instinct de supravietuire). In viata te vei mai lovi de astfel de situatii si daca reactionezi exagerat exista riscul sa ajungi la puscarie. imagineaza-ti ca te enervezi, il impingi pe ala inapoi, cade cu capul de banca si moare. Pentru justitie nu va avea niciodata importanta cine a inceput sau cine a instigat, fiecare va plati pentru actiunile sale.
Lucrurile astea se vor domoli pe la facultate, acolo oamenii devin din ce in ce mai maturi si mai responsabili. Cred ca te-ar ajuta sa faci un sport de contact, ti-ar oferi acea incredere-n tine ca stii sa dai un pumn calumea cand va fi cazul, si cu putina sala sa fii "mare-n biceps". Take care!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nici nu e nevoie sa faci ceva. Doar sa te incrunti la ei si sa marai putin, ca bagi spaima in ei.

Fa un sport ceva de autoaparare, daca asta te ajuta sa prinzi putin curaj. Dar nu intra in conflicte si batai!

Respecta-ti spatiul personal. Nu e ok sa zboare obiecte sau colegi in directia ta. Nici nu te baga la vreo bataie, dar spune ceva.