anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau si eu niste melodii rock, din strainatate si usoare de invatat la chitara (Gen-Smoke on the water-Deep Purple). Multumesc anticipat.
P. S: Scuzati categoria.laughing

Răspuns Câştigător
| DANyi a răspuns:

Acum depinde pe ce chitara canti si cata vointa ai. Pentru chitara acustica iti recomand Metallica-Nothing else matters; Guns n' Roses-Don't cry, Cargo-Ca o stea, Metallica-Fade to black; iar pentru cea electrica-Metallica-Enter sandman, Sad but true, Nickelback-If everyone cared, Metallica-Master of puppets; Multa bafta si sa ma chemi la concert!

14 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Mersi mult:-bd! De cand am pus intrebarea am invatat multe chestii si melodii la chitara.Cateva din cele enumerate de tine le stiu deja...o sa le incerc si pe celalalte...Mersi inca odata, si o sa te invit la concert:))!
Inca o intrebare : Stie cineva la chitara ce inseamna chestiile astea "B--0h4p0h7p0h4p0h7p0h4p0h7p0h4p0h7p0h|4p0h7p0h4p0h7p0h4p0h7p0h4p0h7p0h|" la chitara? uitati link-ul http://tabs.ultimate-guitar.com/a/ac_dc/thunderstruck_tab.htm.Stiu ca inseamna ceva de genu hammer on etc.dar care-i faza la ele? Explicati-mi si mie va rog

| DANyi a răspuns (pentru Thunderstruck):

Ooo! AC-DC -Thunderstruck. Pai intr-o-ul de la piesa e o simpla progresie pe coarda Si.Ciupesti coarda libera mai intai dupa aceea faci hammer-on pe fretul 4 al aceleiasi corzi bineintels, pull-off de pe fretul 4, hammer-on pe fretul 7, pull-off de pe fretul 7 si tot asa. Daca mai ai neclaritati sa imi spui, in cazul in care nu stii cum sa faci acele tehnici de mana stanga, ca sa ti le explic. Numai bine!

| Thunderstruck a răspuns (pentru DANyi):

Pai chiar asta nu intelegeam...hammer-on si pull-of ce inseamna? Si mersi mult pentru ambele raspunsuri. sper sa raspunzi si la asta!big grin

Tehnica hammer-on: Sincer nu e atat de usor de descris prin cuvinte, dar voi incerca.Pana acum cred ca ai obtinut sunete numai prin ciupirea corzilor.Ei bine, si prin aceste tehnici de mana stanga poti obtine sunetele, dar bineinteles, intr-un alt mod. Aceasta tehnica se realizeaza printr-o apasare ferma pe tasta respectiva a chitarii. Spre exemplu, la riff-ul tau, e destul de simplu. Iti voi da un exemplu. Sa zicem ca iti apare pe tab 2h4.Chestia asta se canta prin apasarea pe tasta 2 a corzii respective, ciupirea ei bineinteles, urmata de o apasare ferma pe 4, fara sa mai ciupesti cu pana, deoarece acea apasare ferma, va realiza sunetul. In cazul riff-ului tau, e si mai simplu. Ai 0h4, adica ciupesti coarda Si liber, apoi apesi ferm pe tasta 4.
Tehnica pull-off: Este exact opusul lui hammer-on.De exemplu 4p2.Vei pozitiona cele 2 degete pe cele 2 taste ale corzii, vei ciupi coarda, dupa care ridici al doilea deget de pe tasta 4, ciupind cu buricul degetului, coarda, astfel, obtinandu-se sunetul de pe tasta 2. Cum am zis si anterior, la riff-ul tau e si mai simplu. Tu ai 7p0.La smecheria asta nu ai mare lucru de facut.Nu ai altceva de facut decat sa tragi usor de coarda cu degetul de pe fretul 7.
Multa bafta si daca mai ai nelamuriri sa imi spui.Mai sunt destule tehnici de mana stanga.

Huh.Mersi mult omule, m-ai ajutat foarte foarte foarte tare...de acum pot invata o gama foarte larga de melodii...Iti raman dator.Mersi mult de tot

Orikand Thunderstruck. Numai bine!

Revin cu o intrebare...in special pentru @DANyi dar si pentru ceilalti chitaristi.
Dupa ce am mai incercat sa invat niste tab-uri la o piesa...am dat peste 4b6b4 si 7/5, 5/4 ...Stie cineva cum se canta aceste note?

La ce piesa ai gasit asta?

7/5 si 5/4. In acest fel sunt marcate slide-urile. Tehnica slide este usor de executat. Denumirea spune totul, nu faci altceva decat o alunecare ce coarda. In cazul tau, 7/5 inseamna ca, cu degetul de pe tasta 7 vei aluneca pe tasta 5(fara sa-l iei de pe grif). Cat despre 4b6b4, nu iti pot raspunde inca. Astept sa imi spui ce piesa e, ca sa fiu sigur de ceea ce stiu de aceasta tehnica. Nu vreau sa spun prostii.

Exact cum credeam, 7/5 e doar o alunecare.:) Mersi de clarficare...si 4b6b4 e la piesa metallica-one uite aici link:http://www.guitaretab.com/m/metallica/24316.html. E la primul solo.Rock on.\m/.

Aaa...deci nu m-am inselat.Atunci e bine.Asta e o tehnica mai dificila daca nu ai destula experienta si se numeste tehnica bend the string, notata cu acel b.Nu voi intra in detalii, ci voi fi foarte concret. 4b6b4 se traduce astfel:E destul de asemanator cu hammer-ul, doar ca mai apare ceva.Acel hammer il vei face obligatoriu cu degetul inelar, pe tasta 6, air cu celelalte doua degete te vei pozitiona deasupra (ramai cu toate degetele pe coarda) si vei face o indoire, deplasand usor pe griff, coarda respectiva, urmand sa revii printr-un usor pull-off pe nota de pe fretul 4. Daca ai nelamuriri sa imi spui. Si mai vreau sa astiu daca nu te superi, de cand canti la chitara. Numai bine!

Eu nu cant de mult,din august, dar nu am fost la lectii de chitara, ci am incercat singur sa invat de pe net.Zic ca fara un profesor am evoluat binisor big grin.Bend the string nu e chiar o tehnica asa grea.Ai explicat-o foarte bine.Si daca te intereseaza cumva si cat de des cant la chitara...cand am timp(mai mult seara)stau si cate 3-5 ore cu ea in manalaughing. Dar in unele zile maxim 15 minute ca sunt ocupat.

E foarte bine...eu cant de un an si 5 luni.Deci, tine-te de treaba.

O sa ma tin, iubesc foarte mult chitara, dupa o zi cu scoala prostii certuri e foarte frumos sa ma relaxez cantand la ea.big grin