| BlueSky14 a întrebat:

Salutare! Am la mana dreapta dermatita de contact(se inflameaza pielea de obicei de la detergenti si sapunuri). Am avut in zona incheieturii mainii (mi-a trecut prin septembrie nu stiu sigur) si mai am pe al treilea deget al mainii. Din cauza frigului a inceput sa mi se deshidrateze mainile si mi se cojesc iar zonele afectate inclusiv la incheietura mainii. Ce crema hidratanta imi recomandati? Mama imi zice sa ma dau cu o crema hidratanta de la avon pe care o foloseste mereu. Nu am incredere in cremele de la avon... Mi-e teama sa nu mi se faca mai rau de atat.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Foloseste o crema de maini cu vitamina E, pe care o poti cumpara din farmacie, fiindca vitamina E este singura vitamina care repara si regenereaza pielea si poarta manusir tot timpul cand esti afara.

| dkserv a răspuns:

Consulta un dermatolog inainte de toate. altfel poti agrava situatia. pentru dermatite in general se folosesc unguente din grupul de medicamente denumite corticosteroizi topici.

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Buna. Si mie mi se intampla, mai intai incearc-o pe aia clasica de la Farmec ca cica ar fi mai naturala, daca nu, vaselina (atentie nu de aia pentru uns balamale laughing )

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pai daca e dermatita de contact, evita substantele agresive.
Poarta manusi cand manevrezi detergenti.
Schimba sapunul cu unul bland, de ex cu ulei de masline.

Mergi la medicul Dermatolog, pentru a trata orice posibila infectie. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

Iarna pielea mainilor are tendinta sa se usuce, foloseste permanent o crema de maini. Crema cu glicerina de la Farmec este foarte buna dar si foarte grasa. Foloseste-o la culcare.
Sunt si manusi de bumbac speciale pentru purtat noaptea, sa pastreze pielea hidratata.
Bun e uleiul de nuca de cocos, intra rapid in piele si hraneste foarte bine. Sau ulei de masline, 1-2 picaturi. Poarta manusi dupa ce te dai cu ulei.