| BlueSky14 a întrebat:

Salutare TPU! Am o mare problema si nu stiu ce sa fac. Va rog sa fiti sinceri! In prezent am 14(fac 15 ani in curand) si sunt genul de persoana care e foarte sensibila. Am multe fobii printre care si frica de a nu mai tr@ii. Imi e frica de acest lucru cu toate ca eu sper sa nu mi se intample nimic pe parcursul vietii si sper ca voi sfarsii din cauza batranetii. Incercam sa nu mai bag frica asta de seama, dar in urma cu cateva zile am dormit de la ora 4 dupa amiaza pana la 9-10 seara, deoarece ma simteam foarte obosita. Am stat treaza pana pe la 4 dimineata si pe la ora 3 dimineata m-am uitat la primul episod din serialul The Act. Cred ca este cea mai mare prostie facuta de mine pana acum. Si dupa ce am terminat episodul mi-am adus aminte de frica asta a mea. Si de atunci am intrat intr-un fel de depresie si o stare de frica. Am vorbit si cum mama si m-a intrebat daca vreau sa fac cateva sedite cu un psiholog si am refuzat. Acum regret ca am refuzat. Anul acesta dau si evaluarea nationala si as vrea sa fac ceva cat mai repede ca sa scap de toata faza asta. Mama incearca sa ma ajute in toate felurile posibile. De cand cu frica asta nu mai pot dormi. Astazi am avut si o zi mai ciudata la scoala. Am avut geografie si am vormit despre mortalitatea si natalitatea din tara noastra. Am avut religie si acolo tot asa am vorbit despre mai stiu eu ce. Am avut si fizica si am facut optica si ca noi receptam culori care nu stiu ce au. Am vrut sa dorm o ora astazi la pranz, caci tot asa nu ma simteam bine. Si pur si simplu nu am putut pentru ca in minte imi treceau tot felul de chestii. Incercam sa ma gandesc la ceva cat mai frumos si sa pot visa. Degeaba ca tot la acel negru nasfarsit de dupa sfarsitul nostru ma gandeam. Si pe langa astea incepe si inima sa imi bata foarta tare si am niste atacuri de panica. Chiar sunt intr-o stare foarte nasoala si nu stiu ce as putea face. Stiu ca o sa spuneti ca pana atunci mai e foarte mult timp si ca mai am mult timp sa ma bucur de viata. Sa ii spun mamei sa ma duca la psiholog? As vrea sa fac ceva cat mai repede si sa pot sa dau evaluarea cu bine.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am 14... Am multe fobii... Sa ii spun mamei sa ma duca la psiholog?"

incearcă mai intâi să ieși și tu nițel cu colegii/colegele la plimbare prin oraș, la un suc/inghețată/șaorma/film... și asta așa până la vacanță. Apoi mai vb. Ce zici de asta?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ii spui mamei tale ca vrei sa mergi la psiholog.
Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

| BlueSky14 explică (pentru sierra1):

Treaba e ca nici nu am multi prieteni. Ce vorbesc cu colega de banca, dar nici cu ea nu ma inteleg asa de bine si am o prietena pe care o cunosc de aproape 10 ani. Cu ea m-am inteles mereu si nu ne-am certat niciodata. Acum depinde si cand pot iesi pe afara. Am incercat sa ies in seara asta pe afara la plimbare cu mama si m-a mai linistit un pic. Mersi mult pentru idee!

| BlueSky14 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am vorbit cu psihologul scolii si o sa merg cat de curand la o sedinta. Mersi mult!