| Unuseranonim a întrebat:

Salutare TPU! Exista vreo metoda prin care pot scapa de homosexualitate? Eu tind sa cred ca tot ceea ce este legat de atractie este controlat de catre creier si am auzit in unele surse straine ca persoanele homosexuale ar avea functiile creierului dezvoltate precum celui de sex opus (ori similar cel putin) sau faptul ca fatului i s-ar fi dezvoltat creierul in uter pe baza de estrogen in loc de testosteron si invers la fetele homosexuale. Voi ce parere aveti? Exista vreun leac? Am auzit cazul unui barbat ce a luat pastile cu o concentratie mare de testosteron si in continuare simtea atractie fata de acelasi sex. Eu am crezut ca ar putea fi o dereglare hormonala acum 4-5 ani, dar se pare ca nu e asa, daca as fi avut o cantitate mica de testosteron, nu as fi avut par pe trup, pe cap, nu as fi avut vocea groasa si as fi avut si probleme erectile, ceea ce nu este cazul. Ar fi oare o dereglare hormonala in creier? sad Eu chiar nu mai pot, imi doresc din toata inima sa fiu heterosexual, dar nu pot sa simt atractie fata de fete si am incercat extrem de tare si nimic crying(. Eu am acceptat asta, dar chiar nu exista o solutie sa pot indrepta asta? Simt ca homosexualitatea ma mananca pe interior si chiar nu mai pot uneori...

5 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Of o să ai comentarii de la homofobi și îmi pare rău pentru asta, nu-i băga înseamă.
Revenind, nu poți controla sau să îți alegi sexualitatea, nu e o alegere, e o chestie științifică, de altfel sunt o groază de animale la fel, nu e o boală, e pur și simplu o altă înclinare ce pare anormală doar pentru că nu e majoritară.
Îmbrățișează-ți sexualitatea, găsește un partener potrivit, iubirea e iubire și singurul mod în care poți găsi liniștea e să te accepți și să înțelegi că nu e nimic greșit. Comunitatea lgbtq+ e destul de primitoare, știu că sunt și aplicații de dating separate. Cât despre mințile bolnave care nu-s de acord cu așa ceva, ignoră-i, nu e ca și cum are cineva dreptul să oblige pe alții să trăiască în X mod.
Nu homosexualitatea te roade pe interior, ci faptul că tu nu o accepți.
https://www.acceptromania.ro/consiliere/consiliere-psihologica/

| AlexValentinn a răspuns:

Singurul mod de a-ti schimba orientarea sexuala este sa ai parte de foarte multe respingeri de la barbati sau traume emotionale sau etc. sunt oameni care si-au schimbat orientarea sexuala dar doar datorita unor traume, adica au fost atat de dezamagiti in repetate randuri de sexul care ii atragea de ex. unii barbati care au suferit traume sau dezamagiri prea multe din partea femeilor sau lipsa lor incat li s-a schimbat orientarea si au devenit homosexuali, dar aici este o problema, ei initial nu au vrut sa isi schimbe orientarea sexuala, si-au schimbat-o din cauza experientelor, nu a fost o chestie dorita. Daca nu ma crezi citeste pe internet legat de schimbarea orientarii, modul care ti l-am descris mai sus e singurul care este posibil sa iti schimbe orientarea, dar nu e sigur 100% ca se poate intampla. Gandeste-te la cineva care ti-a facut un rau mai mare in viata asta, pana sa iti faca acel rau nu aveai nimic cu acea persoana, dupa ce ti-a facut acel rau priveai acea persoana cu ura, doar cand o vedeai parca voiai sa te indepartezi de ea, asa e si cu orientarea sexuala, nu este imposibila schimbarea ei, dar este foarte grea si nu e o tehnica stiuta care functioneaza la sigur, nici acum in prezent omenirea nu stie sa explice daca orientarea sexuala este ceva cu care te nasti sau ti-o formezi pe parcus.

| ConstantinCucos a răspuns:

Nu exista asa ceva, dumnezeu a dat femeia si barbatul si asta ramane

| Unuseranonim explică (pentru ConstantinCucos):

Sa spunem ca ceea ce spui este adevarat, si partial este: Dumnezeu a creat barbatul si femeia. Aici poate ai dreptate, deoarece nu mai stiu de existenta sexului neutru (desi cine stie). Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva, ok pana aici ai dreptate. Scrie undeva batut in cuie ca mereu Adam a avut atractie fata de Eva si invers?
Ce-i drept din punct de vedere biologic, barbatul are creierul diferit fata de femeie, deoarece creierul feminin se maturizeaza diferit fata de cel al barbatului ( asta spune stiinta). Datorita creierului, intregul nostru organism este pus in functiune, deoarece creierul este un emitator pentru el.
Astfel, creierul este responsabil pentru modul in care simti emotii, frici, modul in care gandesti, gesticulezi si iei o decizie. De asemenea, creierul e responsabil pentru atractia emotionala, romantica, cat si sexuala pe care o simti pentru o persoana.
Daca iti vei dori sa te documentezi (si probabil n-o vei face), poti observa ca barbatii homosexuali ar fi femei pe interior: gesticuleaza precum o femeie, gandesc cel mai probabil ca una si simt ceea ce simt una (atractie romantica, emotionala si sexuala fata de un barbat), iar in copilarie au avut niste comportamente atipice unui baiat (atractia pentru lucrurile de fete). Iar la femeile homosexuale este exact invers. Toate astea au legatura cu modul in care s-a dezvoltat creierul cand fatul a luat contact cu hormonii in uter (in primele saptamani de sarcina cand se dezvolta creierul).
Crede-ma, homosexualitatea exista, iar faptul ca nu sunt singurul care spune asta demonstreaza faptul ca nu este o gluma.
Acuma serios, tu chiar crezi ca cei care sunt homo sunt de fapt hetero ce simt atractie fata de femei, dar aleg sa fie cu barbati? Esti chiar penibil, scuza-ma. Stiu ca e gresit (deoarece religia), dar nu poti forta ceea ce natura nu ti-a oferit. Ma intristeaza ca inca mai exista oameni ca tine care considera ca asta e o alegere.

| Unuseranonim explică (pentru ConstantinCucos):

Apropo, daca tot esti un religios cumsecade, ai fi scris Numele Tatalui Nostru cu litera mare