| BobInSoN a întrebat:

Pentru prima data am si eu nevoie de ajutor anonim si sper sa il primesc.Ieri mi s-a intamplat ceva ce ma ingrijorat.M-am mutat in alt cartier si am dat de problemele acestuia happy. Ieri, am fost in cartierul vechi sa petrec ceva timp cu prietenii.Am stat pana s-a inserat (ora 20:00 aproximativ) si am decis sa ma intorc la noua mea casa. Aproape de bloc vad o multime de baieti(cred ca erau cam 10-15) destul de mari,iar unul mai mic a inceput cu faze de genul "Tu cine esti ma?! Ba,cine-i asta ca nu l-am mai vazut pe aici!" dar eu nu l-am bagat in seama si mi-am continuat drumul dar apoi au inceput toti sa strige la mine "Ia stai ma! Ba, ia stai!" iar eu nu m-am intors..si in cele din urma mi-au dat pace, tinand cont ca imediat am intrat in scara.Ce as putea sa fac in cazul asta? Tin sa precizez ca am 15 ani si nu am "spate" de genul "Ce-i ma? Vrei sa il chem pe unchemiu?" Sper sa nu se mai intample dar cine stie? Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| pufulescu a răspuns:

Nu stiu acum, depinde de mai multe deci e complicat. Zi in primul rand cine esti, si ca te-ai mutat in cartier de curand, nu iti fie frica. Nu iti cere scuze ca existi prin preajma, in nici un caz, dar daca aduc vorba despre seara trecuta cand ai intors spatele, spune ca nu cunosti pe nimeni, era intuneric si nu vroiai probleme cu un grup necunoscut, dar... uite ca voi pareti niste baieti ok. Nu iti poate spune cineva o poveste de la cap la coada pe care sa o turui, fiindca aici conteaza foarte mult reactiile lor! Tu poti sa fii cel mai mare orator si vrajitor, daca sunt doar o gasca de smecherasi, ai sanse mari sa te imprietenesti cu ei dar daca sunt o turma de drogati care impart pliculetul la scara blocului, problema se complica mult. Nimeni nu stie detaliile astea, doar tu le poti afla.

8 răspunsuri:
| catapinguu a răspuns:

Să te împrietenești cu ei happy

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Evită plimbările pe înserate, la ore târzii. Mai bine să previi... Nu te poți împrieteni cu oameni, care nu au caracterul tău. Adică, cu băieți de cartier. Dacă o faci, te vor umili. Te vor privi cu superioritate, oricâtă școală ai avea. Ei au altă școală, cea a drogului și a armelor albe. Prin felul lor de a se exprima, folosindu-se de apelativul "mă!" și "bă!", ți-au arătat deja, cartea lor de identitate. Evită-i, eu așa zic.

| BobInSoN explică (pentru floresdemayo):

Voi incerca sa ii evit dar totusi...cat timp stam in acelasi cartier e cam imposibil.

| pufulescu a răspuns:

Eu zic ca pentru prima intalnire ai procedat excelent, nesperat de bine, i-ai bagat putin in ceata nereactionand la tampeniile lor. Indivizii astia sunt tari la orice dar nu au capacitate de analiza, sunt relativ usor de prostit. Oricum nu te astepta decat o mama de bataie daca te intorceai sa zici ceva! Dar etapa asta ai trecut-o cu bine, urmeaza altele. Trebuie sa te imprietenesti cu ei prin orice mijloace, esti tanar si nu poti sta inchis in casa seara precum pensionarii! In primul rand, de acum inainte nu te ascunde de ei, cunoaste-i pe rand, la scoala din cartier, la chioscul de la bloc, la fotbal pe maidan, la bar, nu stiu cum si unde dar intra in vorba cu unul din ei, e imposibil sa nu intalnesti pe niciunul in afara gastii. Prezinta-te normal! Atentie, amenintarile cu un unchi camatar iti fac mai mult rau, daca nu sunt puse in practica, decat umilinta unei batai incasata de la ei! Ar mai fi ceva, dar nu te cunosc, nu iti stiu posibilitatile financiare, nu stiu cine sunt ei sau unde stai. Mituieste pe unul din ei, daca iti par asa periculosi, dar discret! Foarte discret si asta tine de tine, nimeni nu e acolo sa iti spuna cand si cum sa te bagi cu ei pe felie. Daca dai prea multe din prima si foarte usor s-ar putea sa le vina ideea sa te stoarca de bani, tigari, sau alte favoruri deci atentie! Vreau sa spun ca te poti apropia de unul doi dintre ei cu de exemplu un CD cu un film sau muzica, numarul de telefon sau adresa de facebook al unei fete, o bere doua ( dar nu mai multe! ) date la momentul potrivit. E greu de explicat, nu cunosc exact situatia, dar incearca sa te apropii, cu masura si tact!

| BobInSoN explică (pentru pufulescu):

Nu stiu cum as putea sa ma imprietenesc cu ei deoarece nu cunosc pe nici macar unul.Astazi este prima data cand ii vad si nu am avut timp sa ma uit la fata lor deci nu ii cunosc nici macar din vedere.Dar daca imi vor face la fel si data viitoare cand ma vad si vor fi mult mai insistenti, gen...sa ma tina pe loc sau chestii din astea? Ce ar trebui sa fac?

| BlackAndWhite1 a răspuns:

Incearca sa fii de treaba sa glumesti sau asa ceva. Daca te pui in gura cu ei si le raspunzi peste nas tu ai de pierdut.

| BobInSoN explică (pentru pufulescu):

Multumesc, raspunsul tau chiar m-a ajutat.

| BobInSoN explică:

Nu cred ca imi permit un Chuck Norris...M-as multumi si cu un Chichi Chan