| Marin_Ion_1996 a întrebat:

Salutare tuturor, am 19 ani urmeaza sa fac in iunie 20, intrebarea mea este daca am terminat 8 clase, si pe urma m-am inscris la liceu dar din diverse motive gen: anturajul, probleme in familie, nu am mai terminat clasa a 9-a m-am inscris de 3 ori in a 9-a si nici-oadata nu am reusit sa o termin, acum la aproape 20 de ani imi dau seama ca nu am nici-o sansa sa ma angajez decat pe santiere si uneori nici acolo, exista vreo modalitate sa imi continui studiile sa pot termina 12 clase? eu sunt din Ploiesti daca stie cineva va rog sa ma ajutati. dau funda + vot. Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Liceu cu Frecvență Redusă sau la seral, faci 5 ani în loc de 4 cum este la zi... 9/10/11/12/13 dar te duci rar...
Eu sunt la F.R, am 18 ani... clasa a 11.
Am 3 săptămâni predare, 2 săptămâni libere +2 săptămâni testare și gata semestrul. Încep lunea viitoare la fel ca primul semestru.

2 răspunsuri:
| Marin_Ion_1996 explică (pentru anonim_4396):

Mersi frumos!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Deoarece NU ai absolvit 10 clase, se poate să-ţi continui studiile DOAR prin programe de tip "A doua şansă"!

Din PĂCATE, tu te încadrezi la Art. Art. 206 alin. (2), teza finală :(
Adică, ai DEPĂŞIT cu mai mult de 4 ani vârsta celor care se înscriu în clasa a 9-a ( adică vârsta de 15 anişori )!

"Art. 206. - (1) Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu la forma cu frecvenţă încetează la vârsta de 18 ani.
Persoanele care nu şi-au finalizat învăţământul obligatoriu până la această vârstă şi care au depăşit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei îşi pot continua studiile, la cerere, la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.
(2) Persoanele care au depăşit cu mai mult de patru ani vârsta clasei în care puteau fi înscrişi şi care nu au absolvit învăţământul primar până la vârsta de 14 ani, precum şi persoanele care au depăşit cu mai mult de patru ani vârsta clasei în care puteau fi înscrişi şi care nu şi-au finalizat învăţământul
secundar inferior, gimnazial, pot continua studiile, la solicitarea acestora, şi în programul "A doua
şansă", conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale." - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf

Pentru a vedea la ce şcoli se organizează astfel de programe, trebuie să mergi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Vezi alte detalii în Ordinul M.E.N. nr. 5248/31.08.2011 de la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/articles/16179

Toate cele bune!