| clau270 a întrebat:

Salutari tuturor! Ma numesc Claudiu sunt clasa a-11-a si vreau sa imi dati niste sfaturi in legatura cu o problema.Am colega de liceu in aceeasi clasa cu mine care din pacate sufera de schizofrenie.De vreo doua saptamani tipa e indragostita de mine, pot spune ca e aproape obsedata de mine.Cand ma vede zambeste, uneori face desene cu fata mea.Boala ei se manifesta ciudat cum ar fi:incepe sa planga din senin,sta si se uita intr-un punct fix minute in sir fara sa se miste de zici ca-i statuie si uneori vorbeste singura.Ea ca si aspect e o fata destul de draguta, si faza e ca nu ii place sa comunice cu altcineva decat cu mine.Multi prieteni mi-au zis ca nu merita sa ma bag intr-o relatie cu ea, voi ce parere aveti? E posibil sa fie indragostita de mine sau e doar din cauza bolii?

3 răspunsuri:
| Socke a răspuns:

Indiferent ca e sau nu indragostita de tine, daca ii place sa vorbeasca cu tine, vorbeste cu ea.
Chiar daca nu o placi(si te inteleg)e bine sa o bagi in seama, sa comunici cu ea. Posibil sa-i faca bine.Schizofrenia nu se poate vindeca, dar daca o ignori sau te iei de ea(o jignesti), poate sa innebuneasca si mai tare.
Vorbind serios acum, sigur are schizofrenie? adica nu vad cum o persoana schizofrenica sa mearga la scoala cu alti elevi.de obicei au un profesor privat(daca si-l permit).
daca tipa chiar e bolnava posibil sa te vada ca pe un sprijin si sa-si mai revina.
eu zic sa vorbesti cu ea si sa vezi cum stau lucrurile.chiar daca ceilalti colegi au intr-un fel dreptate cand zic sa nu te bagi intr-o relatie cu o persoana bolnava ca nu merita, spune-le si tu ca esti curios sa afli cum gandeste o persoana schizofrenica si nu vrei totusi sa o ranești.Sa speram ca tu chiar nu vrei s-o ranesti.

| anamariarot a răspuns (pentru Socke):

Probabil e sub tratament psihiatric și se încearcă integrarea ei într-un mediu obișnuit. Dacă n-ar fi fost sub tratament, ar fi avut alte manifestări decât cele enunțate mai sus thinking

| munteanuionvictor a răspuns:

E bine să fii sociabil; în cazul ei milostiv. Trebuie să fii pregătit să ai răbdare cu ea. Faci un bine.