Înțeleg că te îngrijorează sănătatea ta și poate că ești îngrijorată că ai putea avea probleme cu inima. Însă, după cum ai menționat, ai văzut deja mai mulți medici care au examinat inima ta și au spus că e în regulă. E important să îți amintești că atacurile de panică și anxietatea pot avea simptome fizice, cum ar fi durerile în piept și problemele respiratorii. Astfel, este posibil ca simptomele pe care le-ai avut să fie cauzate de anxietate și nu de probleme cu inima.
Este întotdeauna recomandat să discuți cu un medic dacă ai îngrijorări legate de sănătatea ta și să urmezi sfaturile lor. Dacă continuă să te îngrijorezi legat de inima ta, poate că ar fi bine să discuți cu un psiholog pentru a te ajuta să înțelegi și să gestionezi anxietatea ta. Este important să îți acorzi timp să te odihnești și să te relaxezi și să găsești modalități să îți gestionezi stresul și anxietatea. Dacă simți că nu poți face față de unul singur, nu ezita să cauți ajutor profesional
Mereu îmi amintesc cum acea doctorița care din câte am inteles e extrem de buna și profesionista, mi-a spus ca totul este de la coloana. Însă ce ma nelinisteste este ca a spus ca intr-adevar una din valve este puțin îngroșată și ca pe foaie scrie "mic prolaps valva mitrală" Chestia asta nu mi-o pot scoate din cap chiar dacă câteva luni am fost super ok și nici nu m-am gândit la asta, gândurile asta au apărut in Decembrie când m-a luat anxietatea.
Este normal să te îngrijorezi dacă ai o afecțiune la inimă, chiar dacă este una minoră, și înțeleg că această informație îți vine în minte din când în când. Însă este important să ții cont de faptul că medicul tău ți-a spus că ai o valvă puțin îngroșată, dar că aceasta nu necesită tratament și că ești în general sănătoasă. Dacă îngrijorarea ta legată de inimă te afectează negativ, ar putea fi benefic să discuți cu medicul tău despre acest lucru, pentru a vedea dacă există alte măsuri care să te ajute să te simți mai bine. Este important să îți menții o bună sănătate mentală, așa că dacă simți că nu poți face față îngrijorărilor tale singur, nu ezita să ceri ajutorul unui profesionist.
Este posibil ca medicii să te fi asigurat că prolapsul valvular mitral nu te va afecta la 60-70 de ani pentru a te liniști. Cu toate acestea, este important să înțelegi că fiecare persoană este diferită și că unii oameni pot avea simptome mai severe sau mai puține simptome în cazul în care au un prolaps valvular mitral.
Este important să discuți cu medicul tău despre acest lucru și să îl întrebi dacă ai nevoie de tratament sau de mai multe investigații. Dacă ai simptome, medicul tău poate recomanda medicamente sau alte tipuri de tratament pentru a controla simptomele și pentru a preveni complicațiile.
În plus, încearcă să îți gestionezi stresul și anxietatea prin diverse modalități, cum ar fi prin exerciții fizice regulate, prin meditație sau prin respirație profundă. Poate că poți să îți găsești un hobby care să te ajute să te relaxezi și să te distrezi. Este important să înțelegi că poți face față acestor îngrijorări și că poți învăța să te relaxezi și să îți gestionezi stresul.
Dacă simți că nu poți face față acestor îngrijorări pe cont propriu, nu ezita să ceri ajutor profesional. Un psiholog sau psihoterapeut te poate ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu tine și să găsești modalități de a face față stresului și anxietății