In primul rand ar trebui sa pui apa oxigenata la temperatura camerei in urechi, bunica mea a folosit apa oxigenata calda si si-a curata dopul de ceara din urechi, găsești apă oxigenată la orice farmacie, iar prețul este foarte accesibil. Toarnă apa la temperatura camerei în ureche și las-o să acționeze până auzi că nu mai sfârâie – cel mai bine este să stai întins în pat, pe o parte, cu urechea în sus. La final, ține un prosop la ureche și întoarce-ți capul ca apa să se scurgă în el. Repetă zilnic până se rezolvă problema.
Vrei sa ramai surd?! Spălăturile in urechi se realizeaza la orelist cu un aparat special cu substante speciale si nu sunt scumpe. Daca ceara nu iese cu bețe de ureche du-te la orelist. El stie cum sa faca spalaturile. Nu te apuca tu, timpanul e foarte sensibil, risti sa surzesti cu apa oxigenata si orice altceva. Deci, daca ai puţina gandire, fa ce ti-am zis.
Poti face spalaturi si cu apa normala de la chiuveta, folosind o seringa fara ac. Nu se intampla nimic, spalaturile cu apa normala sau cu oxigenata se fac de rutina in sectiile ORL.
Este foarte periculos, omule, ma mir ca nu-ti dai seama. In ureche sunt organe si organite foarte delicate, apa oxigenata le poate altera sau chiar distruge. Risti sa ramai surd. Unii au facut asta, cu rezultate foarte proaste, dar macar au avut scuza ca ii exaspera infectia rebela din ureche. Tu vrei sa o faci sa scapi de ceara? Chiar asa?
Nu e bine, Nicule. Da, a facut bunica ta, au facut si rude ale mele, dar nu inseamna ca e bine. Mai ales cum ai zis tu, cu ureche in sus, cine stie unde ajunge, pana unde sapa. Iar de cerum se scapa mult mai usor si fara riscuri.