| Victoria18 a întrebat:

Simt ca nu mai pot. Am ajuns acasa si am inceput efectiv intr-un plans isteric... Din cauza ca azi m-am intalnit intamplator cu niste cunostinte si m-au prins in grupul lor ca intr-un cerc de persoane si au inceput sa faca misto de mine si radeau hilar pentru ca sunt antisociala. Datorita lor acasa mi-am amintit de toate lucrurile nasoale din viata mea care mi s-au intamplat din aceasta cauza plus altele si am inceput sa plang, sa ma tavalesc pe jos. Eu deja sufeream de depresie. De fel nu imi păsa de parerile oamenilor, asta pana acum, dar acum pur si simplu nu am mai suportat si am inceput sa plang. Momentan m-am linistit dar tot ca naiba ma simt... Pentru ca lumea ma judeca foarte aspru de parca as fi curva. Astept pareri si sfaturisad

Răspuns Câştigător
| Turbo223 a răspuns:

Sunt trista cand citesc lucruri de genul acesta.Imi pare foarte rau pentru tine.Nu ma pricep la sfaturi prea bine,nu stiu cat de mult va conta parerea sau sfatul meu, dar sper sa scapi de depresie cat mai curand...tu nu te mai gandi la trecutul rau, nu pune amintirile rele in fata, gandeste-te la amintirile placute, este imposibil sa nu ai macar una.Nu pune lucrurile rele in fata celor bune, mai ales cand sunt lucruri care consta doar in batjocorirea lumii asupra ta.Cand cineva iti zice ceva la "misto" tu sa nu bagi in seama, asa cum intra pe ureche tot asa sa si iasa acea vorba, nu o baga in inima ca doar rau va fi si depresia ta va creste.Merita sa cazi in depresie din cauza vorbelor aruncate in vant? Merita sa plangi din cauza modului cum esti vazuta tu de anumiti oameni? Cred ca exista si oameni care te iubesc si te apreciaza, vorbele lor sa le ai in inima.Ei isi bat joc doar din distractie, ei nu stau si se gandesc ce vorbe sa-ti spuna urmatoarea zi, iar tu stai si plangi din cauza asta.Este greu cand lumea se ia de tine si eu mai sunt uneori centrul de luat in ras, cu toate ca ei nu au un anumit motiv pentru care ma judeca, o fac pur si simplu dar se intampla din ce in ce mai rar. Sper sa scapi de depresie si sa duci o viata minunata, alaturi de familie si prietenii adevarati care tin la tine(daca ai).

18 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Te vad numai cu intrebari de genul asta de 1 luna de zile pe site, aproape zilnic si nu mi se pare ca parerea oamenilor in ceea ce te priveste este lipsita de importanta pentru tine. Daca ar fi asa, nu ai mai plange.In general lumea te judeca dupa fapte.Esti introvertita din cate spui nu? Foarte bine! Nu este capat de lume si poti schimba lucrul asta. Daca nu vrei sa apelezi la psiholog poti incerca sa discuti cu cat mai multe persoane in mediul online.Si eu am avut aceeasi problema in adolescenta.Eram retras si timid.Am inceput discut in mediul virtual cu tot felul de oameni de la co-nationali pana la straini, ba chiar am invatat sa vorbesc fluent si engleza dupa vreo 2 ani in felul asta.Baga-te in seama, trimite cereri de prietenie pe Facebook random oamenilor care ti se par cat de cat ok si vorbeste cu ei.Te va ajuta enorm de mult si in comunicarea face2face.Iar de mascaricii aia cu apucaturi de neandertalieni cand iti mai fac chestia asta, pune frumos mana pe telefon si suna la poilitie.Sunt extrem de sigur ca nu au mai mult de 15-16, maxim 17 ani.Cand vor vedea ce vrei sa faci or sa uite si ce cauta acolo.Si mai lasa depresia, gandurile negative si traitul din amintirile nasoale ale trecutului!

| UnAdolescentTimidSiSincer a răspuns:

Linisteste-te, e foarte bine si normal sa plangi, ignora oameni rai ca ei asta vor sa plangi. E foarte bine ce faci tu, eu mi-as dori o fata ca tine si as plange de bucurie din adancul sufletului, o fata ca tine apare intr-un genune de veac, realizeaza cat esti de speciala si nu mai baga oameni raii in seama.
Toate care nu mai sunt virgine inainte de 18 ani sunt niste cu r ve gaurite de toti prosti nespalati, tu nu esti asa, de ce plangi, ca esti normala?
Mi-as dori sa te pot strange in brate si sa-ti spun cat esti de speciala, e foarte bine ca astepti baiatul potrivit care sa te iubeasca, cat de mult caut si eu o fata ca tine daca ai stii...crying
Te rog frumos numai plange ca imi vine si mie sa plang cand stiu ca o persoana atat de buna si pura ca tine e trista, te rog frumos inceteaza!crying((((((
Daca vrei sa vorbim mai multe contacteaza-ma in privat, chiar te inteleg si stiu prin ce treci, am patit si eu dar acum mi-am revenit, e foarte greu de luptat cu depresia, teribil as putea spune dar fi tare, tu poti trece peste, sunt convins de asta.
Iti doresc o primavara frumoasa asemeni tie, sunt sigur ca esti frumoasa atat interior unde ai un suflet foarte bun, esti si exterior, eu asa mi te imaginez.

| AnOnImA4109 a răspuns:

Eu cred că nu ar trebui să îți pese de ce zice lumea, bineînțeles că dacă se comportă așa cu tine nu poți fi indiferentă, dar dacă crezi că se comportă așa cu tine din cauza că ești antisocială sau altele, poți încerca să te schimbi(dacă poți) chiar și treptat să încerci să fii altfel. Și să nu te mai superi atât de mult din cauza unor oameni care nu știu să se comporte ca atare, pentru că în primul rând îți faci rău singură, și prin asta le faci rău și celor apropiați.
E greu să te schimbi, să fii altfel decât ești dar poți încerca sau pur și simplu să eviți persoanele care te deranjează.

| CarolineF a răspuns (pentru siriusblack98):

Nu ai cum ca din introvertit să devii extrovertit.
Până la urmă ce e asa rău să fi mai timid? Nu toată lumea se simte ok în jurul a multor oameni și să vorbească cu oricine. Asta nu înseamnă ca e un defect.

| siriusblack98 a răspuns (pentru CarolineF):

Ai facut tu 100 de ani de cercetari sa imi spui mie ce se poate si ce nu.Nu se poate este sinonim cu nu vreau si cu ''ma simt mai confortabil asa''. Caracterul se poate schimba cu vointa si putin ajutor din exterior.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai toate atributele pentru a deveni monstru sacru: virginitate, constipatie, hemoroizi, colon iritabil, coeficient de inteligenta scazut si reactii emotionale neadecvate. Mai ai putin si impingi pe cineva in fata metroului.

| Victoria18 explică (pentru anonim_4396):

Si ala cu siguranta vei fii tu.

| RAY a răspuns:

Pentru ca lumea ma judeca foarte aspru de parca as fi curva
ce motiv au sa creada asta?

| immaBeast a răspuns:

Ai spus ca de fel nu iti pasa de parerile celorlalti despre tine, ce s-a intamplat intre timp, de ce iti pasa dintr-o data de ele?
Prietenii aia ai tai au ras de tine pentru ca ei nu stiu ce e aia depresie, nu stiu cu ce se mananca, ce inseamna sa fii depresiv.

ASTA ESTE STRICT PAREREA MEA, CE AS FI FACUT EU, NU SPUN CA TE JUDEC SAU CEVA : Poate ca ai dramatizat si tu putin cam mult, puteai sa faci tot posibilul sa ignori vorbele rautacioase ale prietenilor si sa ignori vorbele si rasetele lor.
Si daca ai spus la toata lumea ca esti depresiva...acum asta este, stii ca romanul stie doar sa judece, sa arunce cu vorbe urate in tine, dar el nu se uita la " jegul de sub unghiile lui " inainte de a judeca pe cineva, inainte de a arunca cu noroi in cineva.

" Pentru ca lumea ma judeca foarte aspru de parca as fi curva "
Cum am scris mai sus... oamenii in loc sa-si vada de " lungul nasului lor " se baga in viata altora, probabil sunt prea plictisiti de viata lor, nu stiu. laughing

Nu stiu daca ai mai primit intrebarea asta, sunt doar curios, ai mers la un psiholog? Daca da, de ce nu s-a putut rezolva nimic, daca nu, de ce nu mergi?

| immaBeast a răspuns (pentru RAY):

N-ai inteles, s-a referit la faptul ca lumea o judeca atat de tare incat a facut ceva extrem de rau, ceva injositor, ceva groaznic.
Cand de fapt in realitate...ea este doar depresiva, nimic mai mult.
Nu a spus ca oamenii ar avea vreun motiv ( sau mai multe ) sa creada ca ea este o curva, oamenii o judeca DE PARCA este o curva, sper ca ai inteles.

| RAY a răspuns (pentru immaBeast):

Pentru mine a fi curva nu este ceva rau sau imoral

Răspuns utilizator avertizat
| alin131 a răspuns:

Draga Victoria,

Iti scriu de undeva departe pentru ca nu stiu unde esti. Am vazut ca aici unde sunt eu tu ai asternut cuvinte pline de tristete si suparare. Mi-am luat buretele cu mine pentru ca stiam ca o sa am nevoie de el.

Mai da ce scris frumos ai, eu ma chinui sa scriu cu mana stanga de nici eu nu inteleg uneori ce scriu. Ia uite, ai si parul lung si frumos ca am gasit un fir pe par de-al tau. Mai mai mai, da ce frumoasa trebuie sa fi tu, da ce drept scrii si ordonat.

Sti ca poti spune multe dupa scrisul unei persoane? Tu parca pui note pe portativ cand scrii. Mai da ce tristete sterg cu buretele asta, dar uite ca se sterge. Nu mai e nimic, acum e o tabla goala, cred ca o las asa ca sa scrii tu maine pe ea ce vrei.

Auzi, pot sa desenez un om care zambeste pe tabla? Adica un cerc cu doua puncte si o linie trasa cu banana asta care o am in ghiozdan? Ca nu stiu sa fac linii curbate, si fac si cinci bete pe post de corp.

A, si mai vreau sa fac un buzunar, dar ce ai vrea sa bag in el? Sa ii pun floricica asa ca la nunta? Sau sa il las gol? uite mai fac o inimioara langa, o tine in mana si vrea sa ofere cuiva dragostea lui.

E, lasa ca vezi tu maine ce am scris eu aici...

Vezi ca nu iti las buretele, dar ai omuletul care vrea sa te inveseleasca. Uite, iti las o creta noua ca sa scrii tu ce vrei, dar iti las una multicolorata ca sa nu mai desenezi fara culoare. Atunci cand vezi curcubeul pe cer zambesti pentru ca e frumos si nu il vezi mereu acolo, doar uneori...

Dar cand il vezi iti place, uite asa imi place mie sa vin aici sa sterg tristetea ta si sa iti vad zambetul...

Chiar daca sunt departe, si chiar daca nu te cunosc, cred ca intr-un fel ne asemanam pentru ca mie imi place sa vad oameni zambind si tu cautai creta colorata.

Ia uite mai, ce frumoasa trebuie sa fi tu, bine ca nu ne-am intalnit ca daca ma vedeai fugeai de mine. Eu nu sunt frumos, doar ceilalti sunt, eu am fost frumos cand aveam creta colorata...

Acum nu mai imi place sa am creta colorata, imi place sa sterg tabla altora de scris cand sunt suparati si sa le ofer creta mea colorata. Am destula, dar nu mai scriu pe tabla mea.

La mine trec altii si scriu multumesc.

Si uite ca daca nu am creta colorata si ofer creta colorata, tot nu gasesc tabla mea curata.

Nu sunt frumos, dar imi plac oamenii frumosi.

Tu esti frumoasa, chiar foarte frumoasa.

Dar esti mai frumoasa cand zambesti si colorezi pe tabla numai ce e frumos in viata si lasi rautatea deoparte, caci de rautatea vom scapa doar cand vom ajunge in Rai.

Pana atunci trebuie sa tinem capul sus, zambetul pe buze si sa ne traim viata. Azi esti suparata, dar pentru maine ti-am lasat creta colorata...

| anonimg a răspuns:

Un citat spune asa: "Tovarasiile rele strica obiceiurile bune."
Dar am putea spune si ca strica buna dispozitie.
Am inteles ca ai ajuns in mijlocul unor astfel de oameni in mod intamplator. Trebuia ca sa nu ramai acolo, ci sa te scuzi ca nu poti ramane cu ei.
Tinerii de astazi nu stiu sa destinda atmosfera decat daca o fac pe seama unui semen de-al lor, daca il injosesc. Si fac asta fara sa le pese ca acesta va suferi din pricina aceasta. "Ca nebunul care arunca sageti aprinse si ucigatoare, asa este omul care insala pe aproapele sau, si apoi zice: "Am vrut doar sa glumesc!""

Nu mai cauta niciodata la fata oamenilor. Ei te vor eticheta atata timp cat le permiti tu. Ei nu sunt mai buni decat tine, si nici nu sunt mai de folos societatii, cu toata socializarea lor. Pentru ca ei folosesc aceasta binecuvantare (socializarea) in lucruri rele. Acestia ar trebui sa locuiasa in padure; dar nici padurea nu-i va accepta. Chiar si pamantul ii va da afara. Iar tu privesti la rezidurile societatii? Lacrimile tale ar trebui sa fie pentru ei; caci acestia trebuie plansi de mila pentru caracterul lor care ii va exclude din Imparatia lui Dumnezeu. Chiar daca nu crezi in Dumnezeu, El te iubeste mai mult decat pe acestia care ti-au facut rau; si ei nici macar nu stiu ca ti-au facut rau. Ei oricum se vor rani si intre ei. Ei isi vor lua pedeapsa pentru raul lor, chiar si daca nu vor cunoaste aceasta. Exact cand vor fi in culmea bucuriei, Dumnezeu Se va departa de la ei si vor fi lasati in bezna deznadejdii. Depresia ta va fi peste ei de sapte ori mai mare, pana cand le va veni mintea la cap si se vor comporta asa cum doreste Dumnezeu, ca niste oameni.
Cat despre tine, Dumnezeu te va ridica deasupra lor daca te vei increde in El. Oricum Dumnezeu iti va face dreptate chiar si daca nu te vei increde in El; dar daca nu te increzi in El, nu-ti va fi de folos. Pentru ca nadejdea, increderea este cea care aduce satisfactie, pace, liniste si buna dispozitie. Aceasta va aduce sanatate mintii, trupului si sufletului.
Tristetea indelungata, starea depresiva este cea care afecteaza cea mai mare parte a sistemului digestiv (intestinele si stomacul).
Indeparteaza orice te face depresiva; lupta impotriva oricarui obstacol nelasandu-l sa patrunda in viata ta. Trebuie sa veghezi in privinta aceasta; pentru ca raul cauta sa patrunda in noi pe orice cale posibila.

| noroccota1000 a răspuns:

Draga Victoria,
Si eu sunt antisocial, nu imi plac foarte multi oameni si greu ma pot relatia cu ei. Eu m-am refugiat foarte mult in munca 3 ani de zile mai exact si am ajuns foarte bun in domeniul meu de lucru incat ma cauta altii, asta tot nu inseamna ca pot sa relationez cu ei. II foarte complicat sa ai persoane in jurul tau cu care poti cu adevarat sa te deschizi sa vorbesti sincer si din inima, sa poti spune ce simti. Eu am reusit sa ma izolez singur (fara sa imi dau seama) si te inteleg prin ce suferi. Am fost si eu in ''depresie'' si in situatia de a ajunge sa plang, dar nu are rost. Cine te judeca indiferent pentru ce, cum arati, ce faci, etc. Nu are rost sa ii ti aproape. Eu unul am renuntat la multe persoane din cauza asta si sincer ma simt bine cu mine. Sa ajungi in depresie pentru altii nu are rost, iar sa plangi nici atat. Nimeni nu are voie sa te judece din exterior, iar cine o face treci peste. O sa vezi altfel lucrurile

| AwGenetix a răspuns:

Pot sa-ti dau un sfat. practic e mai mult decat un sfat. este tableta sau pontul impotriva facutului de misto.
deci atentie. nu reactiona la misto-urile facute pe seama ta. ba dimpotriva. razi cu ei de tine. orice ar spune nu arata ca iti este ciuda, si mai ales, nu incerca sa combati sau sa te opui. incearca din tot sufletul sa razi cu ei. dupa cateva reprize de ras, usor si fara a intrerupe starea de amuzament, fa si tu misto de cei cu care razi. pe rand, oricare aleator. daca cel atacat, rade si el, ia altul la rand, pana cand unul va raspunde prin suparare. in momentul ala ai pasat facutul de misto. daca nici unul nu va raspunde negativ, e ok, esti intr-un grup unde stiu toti lectia. cea care ti-o fac acum.

de fiecare data cand se rade de tine, sau te ia cineva la misto. nu uita. trebuie sa razi deplin si tu.

explicatie: oamenii, nu incearca sa te raneasca. sunt doar prosti, idioti, cocalari, sau cum vrei tu, in cautare de distractie maxima. si pentru ca nu pot si nu stiu altfel sa o faca, si pentru ca creierul nostru uman se dezvolta cu viteza melcului turbat, atat pot ei intelege la ora asta. ca daca razi, traiesti fericit.
nimic mai fals, dar nu uita: nu incerca sa schimbi lumea, nu incerca sa innoti invers de cum curge raul, si nu te apara niciodata cand se face o gluma doua sau 99 pe seama ta. pentru ca si un leu nu se simte bine daca prada lui nu fuge de el. nici violatorul daca fata nu se zbate sau nu plange. totul e pe dos de ce e asteptat, ei nu vor mai simtii aceeasi placere daca tu vei rade, si devine neinteresant sa se rada pe seama ta.

pont: poti exersa in mintea ta, tot felul de replici, plecand de la ideea ca nu vrei sa ataci. doar razi de tine, iar cand vei "lovi" si tu nu o fa violent. cauta-le la fiecare defectele in tacere si apoi lovesti.

| veryhonest a răspuns:

Asa e lumea, proasta. Se pare ca te-au luat prin surprindere. O sa te obisnuiesti tu oricum, asta-i numai inceputul.